ua en ru

Товарообіг між Україною та Кубою у січні-лютому 2011 р. виріс у 5,2 рази - до 9,15 млн дол

Товарообіг між Україною та Кубою у січні-лютому 2011 р. виріс у 5,2 рази - до 9,15 млн дол. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов під час зустрічі з радником з питань науки голови Державної ради та Ради міністрів Республіки Куба Фіделем Кастро Діас-Балартом, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
Експорт між країнами за 2 міс. 2011 р. збільшився у 6,8 разів, досягши 8,98 млн дол., імпорт зменшився на 62%, склавши 0,16 млн дол. Сальдо було позитивним для України - 8,81 млн дол.
В ході розмови, В.Тихонов зазначив, що Куба для України - перспективний торговельний партнер: "Ми зацікавлені у реалізації важливих для наших країн проектів в автомобільному транспорті, авіаційному комплексі, машинобудуванні, сільському господарстві, виробництві медичних препаратів і туризмі. У цьому контексті хотів би висловити задоволення результатами взаємної торгівлі за перші два місяці цього року, за які двосторонній товарообіг виріс у 5,2 рази".
Крім того, на зустрічі сторони обговорили питання двосторонніх економічних відносин, можливих шляхів їх поглиблення, співпраці в сфері охорони здоров'я, а також питання реалізації програми "Діти Чорнобиля".
Нагадаємо, двосторонній товарообіг торгівлі товарами та послугами за 2010 р. склав 31,08 млн дол., причому експорт склав 17,40 млн дол., імпорт - 13,67 млн дол. Сальдо двосторонньої торгівлі товарами було позитивним для України - 3,72 млн дол.