ua en ru

Товарообіг з Китаєм зріс до 4,3 млрд доларів в 1 півріччі, - МЕРТ

Товарообіг з Китаєм зріс до 4,3 млрд доларів в 1 півріччі, - МЕРТ Фото: замголови МЕРТ Наталія Микольська

Разом з тим експорт зменшився на 26,7%

Товарообіг між Україною і Китаєм зріс на 0,8% до 4,3 млрд доларів в 1 півріччі цього року в порівнянні з 1 півріччям 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Торгівля з КНР є стратегічно важливим напрямком для України. За результатами 2015 року, серед наших торгових партнерів КНР зайняла 2-е за обсягом товарообігу місце в світі і перше місце серед країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Відносини між країнами продовжують активно розвиватися: за 6 місяців 2016 року загальний товарообіг виріс на 0,8% в порівнянні з 2015 і склав $ 4,3 млрд", - сказано в повідомленні.

Разом з тим підкреслюється, що експорт зменшився на 26,7% (1,4 млрд доларів).

У повідомленні зазначено, що в ході першого українського Форуму Шовкового шляху був підписаний меморандум про стратегічну співпрацю між Українським домом в Пекіні і Міжнародною торговою палатою Шовкового шляху і договір про співпрацю та розвиток електронної платформи eSilkRoad в Україні.

Заступник голови МЕРТ Наталія Микольська заявила, що міністерство готове почати діалог з Фондом шовкового шляху і Банком інфраструктурних інвестицій з відбору та затвердження проектів до спільної реалізації.

Нагадаємо, голова Міністерства юстиції Павло Петренко виступив з ініціативою сформувати спеціальну групу від міністерства, яка буде надавати консультації китайським інвесторам.