ua en ru

Total покине спільний з "Лукойлом" проект з видобутку нафти

Total покине спільний з "Лукойлом" проект з видобутку нафти Фото: глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов

Total доводиться вийти з проекту через санкцій

Французька Total вийде зі спільного підприємства з "Лукойлом" по розробці ділянок з важкодобувної нафтою, передає "Комерсант" з посиланням на главу "Лукойлу" Вагіта Алекперова.

За словами Алекперова, російська компанія компенсує Total витрати на придбання трьох ліцензій на ділянки з важкодобувної нафтою баженовської свити.

Алекперов і голова Total в Росії Жак де Буассезон відзначили, що Total зможе повернутися в проект після зняття санкцій.

Ліцензії на розробку трьох ділянок в Ханти-Мансійському автономному окрузі були придбані Total в першій половині 2014 р., ще до запровадження європейських санкцій проти Росії. "Лукойл" і Total збиралися за два роки вкласти в проект 120-150 млн дол.

За словами джерела видання, близького до спільним проектом російської та французької компаній, формально ресурси баженовської свити не є сланцевими (тобто проект формально не підпадає під санкції ЄС), але "робота іноземцям там все одно заборонена".

Раніше "Відомості" повідомляли, що Total передасть "Газпрому" 25% в компанії Shtoсkman Development AG, яка займається освоєнням Штокманівського газоконденсатного родовища, розташованого в центрі шельфової зони російського сектора Баренцева моря.

Нагадаємо, 22 червня Рада Європейського союзу ухвалила рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 р.