ua en ru

Toshiba в 2013 р. планує реорганізувати мережу ТВ-заводів для економії 104 млн дол

Компанія Toshiba планує заощадити близько 10 млрд ієн (104 млн доларів США) у поточному році за рахунок реорганізації мережі телевізійних заводів в Індонезії, Китаї та Польщі. Про це повідомляє телеканал "Росія 24" з посиланням на японське видання Nikkei.

Деякі джерела в компанії стверджують, що Toshiba має намір вивести свій телевізійний бізнес на прибуток вже в цьому році. Для цього буде також збільшено вартість продукції.

Всі ці заходи спрямовані на виправлення ситуації, що торік несприятливої ​​фінансової ситуації: компанія зазнала збитків у розмірі 50 млрд ієн.

Nikkei пише, що в рамках реорганізації кілька сотень працівників будуть переведені з телевізійного підрозділу в інші відділи компанії. Йдеться про підрозділи промислового виробництва і медичного устаткування.

Також в Toshiba збираються переглянути підхід до застосовуваних компонентів при виробництві телевізорів і начинці в цілому. Компанія має намір значно скоротити витрати на виготовлення продукції.

Нагадаємо, що чистий прибуток Toshiba знизився в I кварталі 2013 р. на 62% до 23,01 млрд ієн (232 млн дол.) c 61,22 млрд ієн роком раніше. Виручка збільшилася на 0,6% до 1,76 трлн ієн, а операційний прибуток скоротився на 17% до 96,05 млрд.

Компанія продовжує втрачати гроші на виробництві телевізорів і персональних комп'ютерів і має намір поступово зменшити обсяги виробництва побутової електроніки і сконцентрувати свої зусилля на проектах, пов'язаних з ядерною енергетикою, і виготовленні чіпів флеш-пам'яті.

Читайте також: Toshiba анонсувала лінійку планшетів на базі Android