ua en ru

Toshiba планує частково продати бізнес з виробництва мікрочіпів

Toshiba планує частково продати бізнес з виробництва мікрочіпів Фото: Toshiba

Таким чином, Toshiba хоче уникнути збитків у мільярди доларів

Корпорація Toshiba планує частково продати бізнес з виробництва мікрочіпів. Про це повідомляє агентство Reutets. Так, корпорація затвердила плани по виділенню виробництва мікрочіпів в окрему компанію і шукає сторонні інвестиції в неї.

Відзначається, що, таким чином, японська корпорація хоче уникнути збитків в мільярди доларів, які вона вклала в атомну енергетику в США.

За даними джерела, знайомого з ситуацією в корпорації, Toshiba оцінила своє найбільше в світі виробництво мікрочіпів від 9-13 млрд доларів. Раніше в ЗМІ повідомлялося, що корпорація планує продати від 20 до 30% компанії.

При цьому відділення виробництва мікрочіпів від компанії Toshiba намічено на 31 березня, а протягом місяця відбудуться збори акціонерів компанії.

Згідно з повідомленням, серед потенційних інвесторів в бізнес з виробництва мікрочіпів розглядаються виробник комп'ютерної електроніки Western Digital Corp. і підтримуваний державою Банк розвитку Японії. Серед інвесторів також може бути транснаціональна машинобудівна компанія Canon. Однак джерело в корпорації підкреслює, що Western Digital Corp., ймовірно, не буде серед інвесторів через недовіру до неї з боку Toshiba.

Нагадаємо, в кінці грудня 2016 року акції Toshiba впали на 42% за 3 дні з 27 по 29 грудня.