ua en ru

Урочисте запалення новорічної ялинки на Майдані Незалежності у Києві відбудеться 19 грудня, - КМДА

Урочисте запалення головної новорічної ялинки країни на Майдані Незалежності у Києві традиційно відбудеться 19 грудня - у День святого Миколая. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У Департаменті культури КМДА інформують, що відповідні інженерні служби розпочали процес розконсервування головної новорічної ялинки. Тож днями на Майдані Незалежності відбудеться монтаж металічного каркасу, після чого новорічний символ одягнуть у призми зі штучної хвої та встановлять святкову ілюмінацію.

Як зазначають у КМДА, за своїми параметрами висота новорічної ялинки становитиме майже 35 м, діаметр за нижнім ярусом гілок - 12,5 м, вага (з довантаженням) - до 30 тонн.

Проект ялинки було створено за результатами минулорічного загальноміського конкурсу. Штучна ялинка традиційної форми з розлогим гіллям має широку кольоровою гаму, ілюмінаційне оформлення з ефектом "падаючого" світла, дизайнерські світлодіодні іграшки. Верхівка ялинки - піксельна маківка з ефектом 3D.