ua en ru

В урочистостях з нагоди Дня державного прапора візьме участь Нацгвардія

В урочистостях з нагоди Дня державного прапора візьме участь Нацгвардія Фото: Національна гвардія України

Група ветеранів Нацгвардії зійде на вищу точку України - гору Говерлу, де встановить синьо-жовтий прапор і прапор Нацгвардії

Національна гвардія України 22-24 серпня візьме участь в урочистостях з нагоди Дня державного прапора, відзначення 24-ї річниці незалежності України, а також вшанування пам'яті загиблих військовослужбовців. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник відділу управління по роботі з особовим складом Олександр Чорний, передає кореспондент РБК-Україна.

"Разом з участю у заходах щодо посилення охорони громадського порядку, які передбачають участь особового складу Нацгвардії у забезпеченні правопорядку під час масових заходів, посилення охорони важливих держоб'єктів, нацгвардійці будуть широко залучені до участі у військово-патріотичних заходах і акціях культурно-просвітницької спрямованості", - розповів він.

Чорний також зазначив, що 22 серпня особовий склад Нацгвардії буде вшановувати пам'ять українськіих військовослужбовців, які загинули при виконанні службових обов'язків.

За його словами, 23 серпня нацгвардійці візьмуть участь у заходах з нагоди Дня державного прапора України. Зокрема, в управліннях, місцях дислокації відбудеться церемонія підняття державного прапора, а група ветеранів Нацгвардії зійде на вищу точку України - гору Говерлу, де встановить синьо-жовтий прапор і прапор Нацгвардії.

Чорний додав, що 24 серпня, у День незалежності України, два парадні розрахунки Нацгвардії візьмуть участь у запланованому Параді Незалежності.

За його словами, планується, що Президент України Петро Порошенко вручить представникам Нацгвардії 25 бойових прапорів. А ввечері в цей день творчий колектив Нацгвардії виступить у рамках святкового концерту.

Нагадаємо, згідно програми святкування Дня незалежності, яка була затверджена мером Києва Віталієм Кличком, святкові заходи розпочнуться 23 серпня, в день Державного Прапора України.