ua en ru

Торнадо в Уругваї: щонайменше 4 людини загинуло

Торнадо в Уругваї: щонайменше 4 людини загинуло Фото: торнадо

Ще мінімум 7 осіб отримали серйозні травми

Потужні торнадо пронеслися над уругвайським містом Долорес, зносячи будинки і підкидаючи вгору автомобілі. Жертвами стихії стали щонайменше чотири людини, передає телеканал ABC з посиланням на місцеву владу.

Зазначено, що ще мінімум 7 людей отримали серйозні травми. Долорес, невелике місто за 265 км на захід від уругвайської столиці Монтевідео з населенням 20 тисяч осіб, оголошений зоною надзвичайної ситуації.


Представник адміністрації президента Уругваю повідомив, що значна частина жителів міста залишилися без своїх будинків. Прес-секретар пожежного департаменту Маріела Вівон розповіла місцевому телебаченню, що двоє осіб загинуло внаслідок злетівших у повітря автомобілів.

ЗМІ повідомляють, що деякі жителі скористалися хаосом, щоб почати грабувати магазини. Влада пообіцяла збільшити кількість поліції і військовослужбовців у районі стихійного лиха.

Нагадаємо, в результаті повторного землетрусу в Японії, магнітудою 7,3 бали, вранці 16 квітня, за офіційними даними місцевої влади, загинуло 19 осіб, ще близько 1500 людей отримали поранення.