ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися сильним зниженням індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні сильним зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 2,62% - до 1253,99 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1270,74 пункту, що на 3,25% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "АЛОР" Наталії Лесіної, на початку торгів на російському ринку "ведмеді" знов опиняться в більшості: падіння ф'ючерсу на американський індекс S&Р500 до психологічно важливої відмітки 1300 пунктів різко негативно позначиться на російських індексах. На американському ринку напередодні індекси завершили день в "негативній" зоні: індикатори втратили більше відсотка і пішли до важливої підтримки. На фондовий ринок негативно вплинули новини з грецької проблеми: Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив не продовжувати свою роботу з відстежування виконання домовленостей Грецією до парламентських виборів. Також оптимізму не додали і рейтингові новини: услід за італійськими банками рейтингове агентство Moody`s переглянуло рейтинги іспанських банків.

Сьогодні впродовж сесії важливої статистики оголошуватися не буде, так що сесія може проходити за відсутності новинних сигналів, повідомляє Лесіна. При цьому важливою для російського ринку стане реакція європейських майданчиків на рейтингові вісті.

Торги на російському ринку акцій закрилися напередодні істотним падінням основних фондових індексів. Індекс ММВБ впав на 3,54%, склавши 1287,79 пункту, індекс РТС - на 4,45% - до 1312,70 пункту. Торги на європейських фондових ринках 17 травня 2012 р. завершилися зниженням основних котирувань, при цьому біржові індекси досягли 5-місячного мінімуму. Біржові гравці побоюються, що криза єврозони може перекинутися з неблагополучних держав півдня Європи (Греція, Іспанія, Італія), а також зараховуваної до цієї категорії Ірландії на країни Центральної і Північної Європи.