ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися різноспрямованими змінами котирувань

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні різноспрямованими змінами провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,06% - до 1470,60 пункту. Індекс РТС при цьому опустився до позначки 1592,32 пункту, що на 0,12% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "Алор" Наталії Лесиної, відкриття торгів очікується нейтральним: ф'ючерси на американські індекси і ф'ючерси на нафту злегка підросли, але в цілому можна говорити про незмінність зовнішнього фону. Американський ринок завершив торги напередодні в невеликому плюсі: індекс Dow Jones підріс на 0,18%%, індекс S & P500 - на 0,24%. Закриття торгів відбулося на високих рівнях: причому індексу S & P500 вдалося перестрибнути психологічний бар'єр 1400 пунктів. Індекс Dow Jones в рамках технічного відскоку вгору, який тривав чотири торгові сесії поспіль, практично повернувся до річного максимуму - 13297 пунктів.

"Даний рівень є найвищою точкою після світової фінансової кризи", - відзначає експерт.

На сировинному ринку спостерігається схожа технічна картина - ф'ючерс на нафту марки Brent завершив торги поблизу 120 дол./бар., що обмежує технічний потенціал для зростання.

Торги в Європі, США та Азії сьогодні не проводяться у зв'язку з неробочим днем.

Торги на російському ринку акцій завершилися 27 квітня 2012 р. зростанням провідних фондових індексів: індекс ММВБ додав 1,56% і склав 1469,65 пункту, індекс РТС виріс на 1,27% - до 1594,60 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 440,76 млрд руб. Торги на європейських фондових біржах напередодні завершилися також зростанням основних індексів. Оптимізму інвесторів сприяли новини про зростання споживчих витрат в США в I кварталі 2012 р. на 2,9% і успішно проведений аукціон з продажу італійських боргових зобов'язань на 5,95 млрд євро. Експерти особливо відзначають роль сприятливих новин із США - інвестори продають менш ризиковані американські боргові зобов'язання і використовують отримані кошти для покупок цінних паперів на фондовому ринку.