ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:20 за Києвом індекс ММВБ просів на 0,23% - до 1441,02 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1397,89 пункту, що на 0,73% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зростанням основних фондових індексів. Індекс ММВБ за підсумками торгової сесії виріс на 0,48% - до 1444,31 пункту, індекс РТС - на 0,02% - до 1408,69 пункту. Обсяг торгів на фондовому ринку склав близько 400 млрд руб.

Торги на європейських фондових ринках 4 липня 2012 р. завершилися зниженням основних індексів. Песимізм інвесторів пов'язаний зі зниженням нафтових цін і побоюваннями перед оголошенням підсумків зустрічей керівників Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Банку Англії. Аналітики очікують, що ЄЦБ знизить облікову ставку на 25 пунктів для стимулювання економічної активності, однак економісти припускають, що ринки потребують більш істотних заходи. Відсутність енергійних дій з боку ЄЦБ приведе до подальшого песимізму з боку інвесторів і розпродаж активів, впевнені аналітики.

Протягом сесії очікується публікація статистики як по європейській, так і по американській економікам. Зокрема, сьогодні будуть оголошені дані по промзамовлень в Німеччині, дані від ADP по ринку праці США, заявкам на отримання допомоги по безробіттю в США за тиждень, а також індекс ділової активності для невиробничої сфери. З цікавих подій дня також варто виділити ряд аукціонів, в тому числі боргові папери розмістять Іспанія, Франція, Ірландія. З урахуванням того, що аукціони очікуються в першій половині сесії, то кон'юнктура для розміщень залишиться вдалою, відзначають експерти.