ua en ru

Торги на ринку акцій РФ 20 липня завершилися невеликим підвищенням провідних індексів

Торгова сесія на російському ринку акцій завершилася сьогодні незначним підвищенням провідних індексів. За підсумками дня індекс ММВБ підвищився на 0,07% - до 1701,37 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1936,54 пункту, що на 0,54% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав 0,1%, завершивши день на позначці 11525,86 пункту. Обсяг торгів на ФБ ММВБ склав 36,26 млрд руб., в RTS Standard - 7,42 млрд руб.

Як відзначає начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко, підвищення на російському ринку акцій продовжується завдяки тому, що на провідних міжнародних торгових майданчиках помітно покращилася ситуація. Головними факторами руху біржових індикаторів наверх стали позитивна звітність американських корпорацій і заходи, вжиті монетарною владою США і єврозони щодо врегулювання боргових питань. Що стосується сировинного ринку, тут також спостерігається позитивна динаміка: ростуть котирування контрактів на нафту і метали, надаючи підтримку акціям сировинного сектора, каже експерт.

"Найближчим часом висхідна динаміка на російському ринку продовжиться. У числі інших факторів цьому сприятиме приплив "свіжих" грошей західних фондів. Ризикові активи зараз знову у фокусі уваги інвесторів, а багато російські цінні папери вельми привабливі для покупки на поточних рівнях", - підкреслив Фоменко.

У свою чергу аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова зазначає, що підтримку російському ринку протягом дня надавали позитивна динаміка ф'ючерсів на індекси США, а також оптимізм, який панує на основних фондових майданчиках Азії і Європи і нафтовому ринку. Торги в США, попри зростання ф'ючерсів, почалися майже без зміни основних індексів, що можна було пояснити фіксацією інвесторами прибутку після вчорашнього вагомого зростання, каже експерт.

За її словами, 21 липня в США очікується публікація щотижневих даних про зміну кількості звернень за допомогою з безробіття. У Європі з цікавих макроекономічних даних можна відзначити зміну роздрібних продажів Великобританії в червні. У календарі американських квартальних звітностей значаться такі компанії, як AT & T (перед відкриттям основних торгів), PepsiCo, Morgan Stanley і Microsoft.

"Індекс ММВБ сьогодні в ході торгів тримався вище значення 1700 пунктів, послабивши свої позиції після відкриття торгів у США. Значних розпродажів на ринку проте не спостерігалося і індексу ММВБ до кінця торгів вдалося залишитися вище рівня 1700 пунктів, найближчим рівнем підтримки по відношенню до якого є значення 1690 пунктів, а рівнем опору - позначка 1720 пунктів. З технічної точки зору індекс залишається в рамках висхідного каналу поки перебуває вище значення 1650 пунктів. Зниження до цієї позначки можна трактувати як корекцію до наблюдавшемуся раніше висхідного руху", - резюмувала Кожухова.