ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися помірним зростанням

Торги на російському фондовому ринку 5 грудня завершилися помірним зростанням. За підсумками сьогоднішньої торгової сесії індекс ММВБ виріс на 0,8% - до 1517,89 пункту, індекс РТС досяг відмітки 1559,28 пункту, збільшившись на 0,89%. Індекс RTS Standard виріс на 0,82% і склав 10405,56 пункту. Обсяг торгів на ФБ ММВБ сьогодні перевищив 8,76 млрд дол, на РТС - 324,9 млрд дол
У лідерах зростання були акції "Белона" (+5,85%) і "Распадской" (+4,16%), зниження - папери МРСК ЦП (-2,22%), ТМК (-2,17%).
Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні падінням провідних фондових індексів.Станом на 10:15 мск індекс ММВБ впав на 0,38% - до 1500,06 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1540,52 пункту, що на 0,33% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив на відкритті 0,29%, почавши день на позначці 10291,11 пункту.
Підтримку загальносвітовою настроям сьогодні надавали очікування здійснення європейськими лідерами нових кроків з подолання боргової кризи, відзначає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.У парламенті Італії після схвалення урядом має бути прийнятий пакет заходів бюджетної економії на загальну суму 30 млрд євро, тоді як у Парижі Ангела Меркель і Ніколя Саркозі напередодні саміту лідерів Євросоюзу 8-9 грудня спробують вирішити розбіжності щодо реформування бюджетної системи Європи.
На цьому тижні також очікуються такі важливі події, як засідання ЄЦБ і Банку Англії (8 грудня), а 6 грудня в Європу приїде секретар американського казначейства Тімоті Гейтнер, який разом з європейськими лідерами обговорить шляхи виходу регіону з кризи, нагадує аналітик. Основними темами для обговорення при цьому можуть стати збільшення ролей ЄЦБ і МВФ в боротьбі з кризою, бюджетна консолідація в єврозоні, а також розширення потенціалу Європейського фонду фінансової стабільності, зазначає Є. Кожухова.
Цього тижня напередодні саміту лідерів Євросоюзу та засідань Європейського центрального банку і Банку Англії в учасників російського ринку є хороші шанси зіграти на загальному оптимізм і підняти індекси до нових локальних вершин, вважає аналітик. При цьому вона відзначає, що на даний момент інвестори воліють зберігати обережність, побоюючись рішень лідерів, які можуть не виправдати загальних очікувань. Як припускає Кожухова, на відкритті завтрашніх торгів на настрої напевно вплинуть підсумки сьогоднішніх переговорів Саркозі і Меркель, а також голосування щодо заходів бюджетної економії в італійському парламенті, які можуть вивести російський ринок з короткострокового "боковика".