ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 26 червня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,59% - до позначки 1473,18 пункту.

Торги на російському ринку акцій 26 червня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,59% - до позначки 1473,18 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,41% - до 1377,41 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав майже 450 млрд руб.

Серед торгованих у значних обсягах в "зеленій" зоні до кінця дня стали "префи" Сбербанку (+0,52%). У "червоній" зоні завершили сесію папери "Норнікеля" (-0,68%), ВТБ - 0,72%), Газпрому (-1,22%).

А почалися торги на російському ринку акцій 26 червня 2014р. зростанням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ збільшився на 0,04% - до 1482,60 пункту. Індекс РТС виріс до позначки 1383,98 пункту, що на 0,07% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Російський ринок продовжив знижуватися, а ранковий зростання не отримав розвитку. Відновити покупки заважають побоювання про введення економічних санкцій на розпочався сьогодні саміті ЄС. "Оскільки обговорення ситуації в Україні буде тільки в п'ятницю, ми вважаємо малоймовірним, що індекс ММВБ повернеться до зростання до того, як представники ЄС і США висловлять свою офіційну думку з цього питання", - підкреслила аналітик УК "Райффайзен Капітал" Софія Кірсанова.

Начальник відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко зазначає, що російські торги відкрилися помірним зростанням у рамках консолідації. Однак згодом відбулася зміна настроїв на користь продовження зниження на тлі новин про нові санкції США проти Росії. На цьому ґрунті посилилися побоювання щодо того, що в ході саміту ЄС, що проходить в Брюсселі, також буде підніматися питання санкцій. В цілому ж він відзначив відсутність причин і аргументів на користь того, щоб російські індекси змогли продовжити підвищення. До кінця тижня він очікує продовження зниження індексів і торгівлю в діапазоні 1450-1480 пунктів за індексом ММВБ.

Керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова додає, що ринок протягом всього дня перебував під невеликим тиском. Крім природного корекційного відкату фондові індекси Росії постраждали і у зв'язку з очікуваннями з приводу нових санкцій з боку Заходу. США вже кілька разів озвучували підготовку до точкових ударів по окремих галузях економіки країни.