ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 18 липня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 1,26% - до позначки 1422,53 пункту.

Торги на російському ринку акцій 18 липня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 1,26% - до позначки 1422,53 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 1,75% - до 1276,28 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 360 млрд руб.

Як і напередодні, активно торгованих "зеленій" зоні "блакитних фішок" не спостерігалося. У "червоній" зоні опинилися папери " Газпрому " (-0,53%), Лукойлу (-0,74%), "Роснєфті" (-0,83%), Сбербанку (-1,51%) і т.д.

Торги на російському ринку акцій 18 липня 2014р. почалися значним зниженням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ упав на 1,48% - до 1419,24 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1269,42 пункту, що на 2,28% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Інвестори не готові повністю виходити з російських акцій, а при відсутності подальшого негативу може відбутися корекція вгору, вважає аналітик ІК "Велес Капітал" Олександр Костюков. Він вказує, що російський фондовий ринок продовжив рух по низхідного тренду на тлі ще більше посилило політичної обстановки, пов'язаної з подіями на сході України. Катастрофа пасажирського літака на Донецькою областю стало додатковим джерелом негативу в затяжному конфлікті на сході України. При цьому негатив вилилося не тільки у вигляді політичних суперечок про причини катастрофи літака, але також і на настрій інвесторів на світових торгових майданчиках.

Великі учасники продовжили розпродаж акцій на вітчизняному фондовому ринку на побоюваннях подальшої ескалації конфлікту, а також розширенням санкцій не тільки з боку США, але також і ЄС. Що стосується санкцій ЄС, то критерії ним можуть бути озвучені вже 19 липня. Однак, зауважує Костюков, варто відзначити той факт, що акції компаній, що потрапили під нові санкції США, дешевшали помітно менше, ніж в середньому по ринку.

Аналітик ІГ "Норд-Капітал" Віталій Манжос пише, що після відкриття з масштабним розривом вниз індекс ММВБ намацав тимчасову підтримку на підступах до рівня 1410 пунктів. Наступним рубежем оборони "биків" виступає значуща кругла позначку 1400 пунктів. Ймовірно, після різкої дводенної осідання російський ринок припинить своє падіння поблизу поточного рівня. І без того високі геополітичні ризики можуть посилитися за час майбутніх вихідних днів. У зв'язку з цим, вплив зовнішнього фону і значення іноземній статистики сьогодні знову відходить на другий план.

Нові санкції Заходу проти Росії і впав близько Донецька цивільний літак різко загострили обстановку на Україні і навколо неї, зазначає Андрій Нечеухин, провідний персональний брокер ФГ БКС. Негативний вплив цих подій на російські акції, облігації і валюту, найбільш ймовірно, збережеться. Загострення конфлікту між Заходом і Росією негативно не тільки для Росії, але і для всієї світової економіки у середньо - і довгостроковому планах. "Ми рекомендуємо зберігати на ринку нейтральні позиції і не нарощувати довгі позиції", - уклав експерт.