ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 14 липня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ втратив 1,09 % - до позначки 1483,41 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 1,54% - до 1361,89 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 357 млрд руб.

Торги на російському ринку акцій 14 липня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ втратив 1,09 % - до позначки 1483,41 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 1,54% - до 1361,89 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 357 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися привілейовані акції "Сургутнафтогазу" (+0,75%) і акції "Магніту" 9+0,61). В "червону" зону опустилися папери " Газпрому " (-0,44%), Сбербанку (-1,18%), Лукойлу (-4,20%).

Торги на російському ринку акцій 14 липня 2014р. і почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ знизився на 0,03% - до 1499,38 пункту. Індекс РТС впав до позначки в 1376,81 пункту, що на 0,46% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Російський ринок знижується на тлі заключній частині "дивідендних відсічок", а також складної обстановці на сході України, відзначає аналітик ІК "Велес Капітал" Олександр Костюков. Акції ЛУКОЙЛа, чий реєстр під виплати дивідендів закрився з урахуванням торгів системи, відкрилися з гепом вниз, утянув за собою і більшість найбільш ліквідних акцій. У найближчі два дні закриються реєстри під виплату дивідендів у "Сургутнефтегаза" і Газпрому, які зможуть продавити ринок вниз з урахуванням значних дивідендів і, як наслідок, подальшої просіла. До того ж військовий конфлікт на сході України починає набирати нових обертів, що може стати причиною для введення нових санкцій по відношенню до Росії. Саме ці два фактори будуть мати найбільшу вагу у розвитку динаміки торгів на російському фондовому ринку до кінця тижня.

Старший віце-президент ФГ БКС Олексій Евсютін вказує, що напруга кінця минулого тижня, пов'язане з проблемами в банківському секторі Португалії, почало сходити, і інвестори знову почали скуповувати ризикові активи по всьому світу. З початком торгів в Європі ситуація на російських біржах погіршилася, навіть незважаючи на оптимістичний настрій європейських інвесторів. Причиною такої поведінки котирувань акцій в Росії стали чергові новини по Україні. В цілому Евсютін очікує продовження корекції на російських і світових біржах в найближчій перспективі.

Старший аналітик ІФК "Метрополь" Андрій Рожков прогнозує на поточному тижні зниження на російському ринку акцій. Це зниження він розглядає як початок тривалої низхідної корекції на російському ринку, яка, за його оцінками, може протривати до кінця серпня-початку вересня цього року. Що стосується технічних рівнів, то на цьому тижні індекс ММВБ може опуститися до 1470 пунктів. А до кінця серпня може знайти підтримку на позначки 1400 пунктів або 1370 пунктів, вважає він.