ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися невеликим зростанням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 27 червня завершилися невеликим зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,28% - до позначки 1477,32 пункту.

Торги на російському ринку акцій 27 червня завершилися невеликим зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,28% - до позначки 1477,32 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 0,17% - до 1379,75 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 454 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня опинилися акції Газпрому (+1,32%), Сбербанку (+0,27%). У "червоній" зоні завершили сесію папери ВТБ (-1,54%), Лукойлу (-0,37%).

Торги на російському ринку акцій 27 червня 2014р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ збільшився на 0,12% - до 1474,88 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1379,04 пункту, що на 0,12% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

На ринках ніяких особливих рухів не спостерігається, відзначає аналітик "Російського капіталу" Анастасія Соснова. На саміті ЄС були підписані угоди про асоціацію з Молдовою, Грузією, а також угоду про економічну асоціацію з Україною. Крім того, ще на три доби було продовжено перемир'я на сході України. Незважаючи на те, що рішення щодо санкцій проти Росії не було прийнято, невизначеність, пов'язана з можливим їх введенням, зберігається. Таким чином, інвесторам найближчим часом нічого не залишається, як далі спостерігати за розвитком ситуації на сході України і сподіватися на деэскалацию конфлікту.

Як відзначає начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко, на фондовому ринку переважають корекційні настрої. На його думку, це цілком логічно, враховуючи зростання, що спостерігалося протягом декількох тижнів. Досить імовірно, що корекція буде реалізована найближчим часом. "На початок тижня чекаємо консолідацію в діапазоні 1450-1475 пунктів по індексу ММВБ", - прогнозує експерт.
Ведучий персональний брокер ФГ БКС Андрій Нечеухин вважає, що для російського фондового ринку зберігається ризик ескалації конфлікту на Україні і введення нових санкцій з боку США проти енергетичного та оборонного секторів. Такі фактори, як підписання Україною угоди про економічну асоціацію з ЄС та завершення дії угоди про припинення вогню, на його погляд, змусять інвесторів бути більш обережними в найближчі дні. "Ми рекомендуємо зберігати нейтральну позицію по російським акціям", - уклав Нечухин.