ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 22 вересня 2014 р. почалися зниженням фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 22 вересня 2014 р. почалися зниженням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ опустився на 0,33% - до 1426,79 пункту. Індекс РТС впав до позначки 1169,03 пункту, що на 0,10% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій у п'ятницю, 19 вересня, завершилися значним зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 1,18% - до позначки 1431,58 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії втратив 1,43% - до 1170,25 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 490 млрд руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції АФК "Система" (+5,03%), "Уралкалія" (+0,63%). В "червону зону пішли папери багатьох "блакитних фішок", в т.ч. "Сбєрбанку" (-0,74%), "Газпрому" (-1,60%), "Магніту" (-1,93%), "Норнікеля" (-2,12%), "Лукойлу" (-2,77%).

Загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається змішаним, вважає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов. Досягнуті на черговій зустрічі в Мінську домовленості дають реальні шанси на розвиток процесу мирного врегулювання в Україні. Разом з тим, у минулі вихідні за підсумками зустрічі міністри фінансів і глави центробанків країн G20 відзначили ризики, викликані ситуацією на фінансових ринках і геополітичними проблемами. У цьому контексті ф'ючерси на індекси США сьогодні знижуються. Азіатські ринки демонструють в основному спадну динаміку. Ціни на нафту Brent коливаються в районі позначки 97,9 дол./бар.

Старт російської торгової сесії Шагов очікує сьогодні побачити в помірно негативному ключі, припускаючи, що в подальшому індекс ММВБ знову повернеться до своєї 200-денний простої середньої. При цьому на поведінку фондового ринку РФ продовжать впливати зрушення кон'юнктури світових фінансових і сировинних ринків, корпоративні новини, а також виходять дані макроекономічної статистики, вважає аналітик. З числа останніх увагу сьогодні привернуть дані по споживчій довірі в єврозоні, обсягом промислових замовлень, продажу в промисловості і ВВП Італії, індексом економічної активності ФРБ Чикаго, продажів будинків на вторинному ринку США.

Російський фондовий ринок відкриє тиждень, швидше за все, нейтрально, вважає аналітик Інвестиційної палати Олександр Волинський. Якщо в найближчі сесії індекс ММВБ не закріпиться вище 1440-1450, чекаємо зниження до 1350-1400. На поточний момент ми віддаємо перевагу продовженню відпрацювання діапазону 1400-1500 c шансами на відновлення зростання до 1550-1600 пунктів за індексом ММВБ.

У понеділок, 22 вересня, на російському фондовому ринку варто очікувати руху індексу ММВБ в бічному тренді в межах 1400-1450 пунктів, вважає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова. Чутки про звільнення власника АФК "Система" Володимира Євтушенкова не підтвердилися, тому його доля продовжить розбурхувати уми інвесторів в Росії, що, в свою чергу, буде чинити додатковий тиск на котирування російських акцій. Крім того, не до кінця зрозумілою залишається ситуація з перемир'ям на сході України. За останніми даними, ОБСЄ, яка спостерігає за обстановкою, відзначає деякі порушення в дотриманні режиму припинення вогню. Таким чином, для відновлення зростання на російському фондовому ринку причин немає.