ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися різноспрямованим рухом фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 21 серпня 2014 р. почалися різноспрямованим рухом фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ піднявся на 0,05% - до 1448,22 пункту. Індекс РТС впав до позначки 1254,72 пункту, що на 0,21% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 21 серпня 2014 р. почалися різноспрямованим рухом фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ піднявся на 0,05% - до 1448,22 пункту. Індекс РТС впав до позначки 1254,72 пункту, що на 0,21% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 20 серпня завершилися невеликим зростанням основних індексів. Індекс ММВБ виріс на 0,69% - до позначки 1447,50 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії додав 0,46% - до 1257,41 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 407 млрд руб.

Серед найбільш торгованих в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Норнікеля" (+2,01%), "Роснєфті" (+1,82%), "Сбєрбанку" (+1,18%), "Лукойлу" (+1,02%). У "червоній" зоні при відносно невеликих обсягах закінчили сесію папери "Магніту" (-1,05%).

У четвер, 21 серпня, вийде ряд важливих макростатистичних даних в єврозоні та США, на які можуть відповідним чином відреагувати гравці на фондових майданчиках. Російський індекс ММВБ, по можливості, постарається втриматися у вузькому діапазоні поблизу прикордонних 1450 пунктів до призначеної на 26 серпня зустрічі лідерів РФ і України в Мінську, відзначає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова.

Зовнішній фон перед відкриттям торгів складається нейтральним. Світові фондові індекси не показують єдиної динаміки. Ф'ючерси на американські індекси з ранку так само торгуються різноспрямовано. А нафтові ф'ючерси показують зниження. Швидше за все, російські фондові індекси сьогодні консолідуватися поблизу нульової позначки в очікуванні публікацій протоколів ФРС США. З макроекономічної статистики сьогодні варто очікувати вихід даних по PMI Німеччини і Єврозони, роздрібних продажів у Великобританії і традиційну публікацію даних з первинних звернень за посібником з безробіття в США, вважає аналітик КК "Алемар" Олексій Агудалін.

У найближчі дні на Московській біржі будуть домінувати позитивні очікування, що дозволить продовжити зростання російських паперів, незважаючи на публікацію слабких макроекономічних даних в Європі і Китаї, - Айрат Халіков, старший аналітик ІК "Велес Капітал"

Ф'ючерси на індекс S&P 500 торгується поблизу значень попереднього дня, що вказує на нейтральні очікування учасників торгів. Настрій в Азії менш оптимістичне після публікації індексу менеджерів із закупівель (PMI) у сфері промисловості Китаю, який виявився гіршим за очікування і просигналізував про уповільнення темпів промислового зростання. Це матиме негативний вплив на настрої на Московській біржі, але ми вважаємо, що пом'якшення відносини між Росією і Україною має більш значущий вплив на хід торгів російськими акціями.

При цьому не варто чекати зниження індексу, якщо тільки не з'являться які-небудь шокуючі новини про ситуацію на Україні вважає аналітик. Враховуючи, що через тиждень планується знакова зустріч президентів Росії і України, варто очікувати пом'якшення напруженості між країнами. Це повинно вплинути на долю спору про оплату газу, поставленого в 1 півріччі Україні, так і на питання безперебійності поставок газу в ЄС, вважає Халіков.

Крім того, ця зустріч повинна знизити мотивацію введення нових санкцій з боку ЄС і США. По суті, в найближчі дні на Московській біржі будуть домінувати позитивні очікування, що дозволить продовжити зростання російських паперів, незважаючи на публікацію слабких макроекономічних даних в Європі і Китаї.