ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися падінням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 15 серпня 2014 р. почалися зниженням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,12% - до 1405,70 пункту. Індекс РТС знизився до позначки 1228,15 пункту, що на 0,31% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 15 серпня 2014 р. почалися зниженням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,12% - до 1405,70 пункту. Індекс РТС знизився до позначки 1228,15 пункту, що на 0,31% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 14 серпня завершилися зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,62% - до позначки 1407,53% пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 0,93% - до 1231,94 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 421 млрд руб.

Серед найбільш торгованій в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Лукойлу" (+0,82%), "Магніту" (+0,66%). Трохи підросли котирування більшості "блакитних фішок". Незначно подешевшали "префи" "Сбєрбанку" (-0,68%).

Як вважає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається змішаним. Ф'ючерси на індекси США змінюються мало. Азіатські ринки здебільшого показують слабку позитивну динаміку. Ціни на нафту Brent коливаються в районі позначки 102,5 дол. за барель. Старт російської торгової сесії ми очікуємо сьогодні побачити в нейтральному ключі, припускаючи, що в подальшому індекс ММВБ спробує закріпитися вище рівня 1400 пунктів, хоча п'ятнична корекція до мав місце на цьому тижні зростання індексу ММВБ буде виглядати цілком природно.

Разом з тим, вважає аналітик, на поведінку фондового ринку РФ продовжить чинити вплив на розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також виходять дані макроекономічної статистики. З числа останніх увагу сьогодні привернуть дані по ВВП Великобританії, індексу ділової активності Нью-Йорка Empire Manufacturing, індексу цін виробників у США, обсягами покупок американських цінних паперів нерезидентами, промислового виробництва США, Мичиганскому індексу настрою споживачів.

Старший аналітик "Альфа-банку" Гельди Союнов вважає, що перед початком сьогоднішньої торгової сесії складається позитивний зовнішній фон. Голова ЄС і президент РФ в ході телефонних переговорів домовилися про стабілізацію політичної ситуації на сході України. Також в ЗМІ з'явилися повідомлення про технічні домовленості по доставці російської гуманітарної допомоги. Ціни на нафту марки Brent оновили мінімальні значення з початку 2014 р. на тлі очікувань зростання запасів сировини в США. Індекси країн АТР завершують торговельний тиждень зростанням на очікуваннях стимулюючих заходів з боку Китайського народного банку.

Аналітик не очікує продовження висхідного тренду на російському ринку акцій у п'ятницю. Поточні цінові рівні можуть стати привабливими для формування коротких позицій, особливо в папери нафтогазових компаній, котирування яких так і не відреагували на падіння цін на нафту марки Brent до мінімальних значень, вважає аналітик.

Аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова вважає, що в п'ятницю, 15 серпня, російському фондовому ринку, видно, не вдасться уникнути скочування індексу ММВБ нижче 1400 пунктів. Драйвери зростання на ринку вичерпані. Крім того, в цей день в Європі очікується вихідний з нагоди свята, тому ринок практично втратить зовнішніх орієнтирів. До кінця торгів гравців, втім, можуть трохи зацікавити дані з промислового виробництва в США в липні, хоча і вони мало на що вплинуть.