ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися значним падінням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 18 липня 2014 р. почалися значним зниженням провідних фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 18 липня 2014 р. почалися значним зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ упав на 1,48% - до 1419,24 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1269,42 пункту, що на 2,28% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 17 липня завершилися різким падінням основних індексів. Індекс ММВБ втратив 2,31% - впавши до позначки 1440,63 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 3,81% - до 1299,03 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 359 млрд руб.

В "зеленій" зоні до кінця дня "блакитних фішок" не спостерігалося - всі вони закінчили сесію в "червоній" зоні, у тому числі "Газпром" (-1,75%), "Магніт" (-2,13%), "Лукойл" (-2,24%), "Сбєрбанк" (-2,72%), "Роснефть" (-4,29%), НОВАТЕК (-5,52%).

Як вважає голова ради директорів ІГ "Норд-Капітал" Яків Шляпочкін, після ранкового гепу вниз індекс ММВБ перейде в стан волатильної консолідації. Поєднання вчорашніх новин про посилення санкцій проти Росії і зростання геополітичної напруженості створює вкрай неприємний ланцюг подій для локального ринку. Вплив зовнішнього фону та іноземній статистики знову відходить на другий план. Локальний ринок сьогодні виявиться під тиском у зв'язку з ескалацією геополітичної напруженості, викликаної вчорашньої авіакатастрофою на території південно-східної України. Шляпочкін вважає, що, ймовірно, сьогодні індекси ММВБ і РТС знову закриються з істотним пониженням.

Як відзначає провідний аналітик ІФ "Олма" Антон Старцев, сьогодні зберігається можливість поглиблення корекції вниз. Російський індекс волатильності (RTSVX) 17 липня виріс на 15%, американський індекс волатильності VIX - на 32%, що відображає підвищення оцінок ризиків, пов'язаних з акціями, не тільки трейдерами на внутрішньому ринку, але і глобальними інвесторами.

Найімовірніше, сьогодні індекс ММВБ знову піде вниз і досягне нижньої планки в 1400 пунктів, вважає, в свою чергу, аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова.