ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,12% - до 1483,34 пункту. Індекс РТС знизився до 1445,44 пункту, що на 0,43% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

Зовнішній фон, який склався до початку торгів, аналітики оцінюють як близький до нейтрального, припускаючи, що день пройде досить спокійно.

"Інвестиційних ідей на ринку як і раніше немає. Інвестори досі не визначилися, вгору їм потрібно або вниз, а відсутність зовнішніх новин і торгових драйверів лише додає цій картині туманних штрихів. Поки у США відкрито питання з держборгом (ця тема зараз найбільш актуальна, оскільки одна-єдина висить у повітрі і володіє потрібним спекулятивним потенціалом), інвестори навряд чи зроблять рішучі кроки", - відзначають експерти МФЦ.

Аналітик "Промсвязьбанка" Олег Шагов вважає, що результат сьогоднішнього закриття ринку визначить настрій інвесторів на початок наступного тижня. За його словами, увага інвесторів сьогодні приверне публікація показників ВВП Франції, індикаторів економічної впевненості в єврозоні, а також дані про особисті доходи та витрати в США.

За підсумками торгів 25 вересня 2013 р. фондовий індекс ММВБ виріс на 0,38% - до позначки 1485,14 пункту. У той же час розраховується в доларах індекс РТС опустився на 0,09% - до позначки 1451,64 пункту.

Фондові торги в США 26 вересня 2013 р. завершилися зростанням провідних індексів вперше за шість торгових днів. Раніше індекси Dow і S&P закривалися в мінусі п'ять сесій поспіль. Підтримку котируванням надала непогана економічна статистика, зокрема щотижневі дані Міністерства праці по кількості первинних звернень за посібником з безробіття. Дані по ВВП США, також вийшли напередодні, принаймні не розчарували інвесторів.

За підсумками торгової сесії 26 вересня 2013 р. індекс Dow Jones підвищився на 0,36% - до 15328,3 пункту, індекс S&P піднявся на 0,35% - до 1698,67 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 0,7% - до 3787,43 пункту.

Фондові торги в Європі 26 вересня 2013 р. завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів. Політична невизначеність в Італії вдарила по Міланській біржі і потягнула вниз європейські індекси.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону сьогодні змінюються різноспрямовано. За даними на 9:00 за київським часом, японський індекс Nikkei знизився на 0,43%, гонконгський Hang Seng зріс на 0,13%, а китайський Shanghai Composite втратив 0,13%.