ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 22 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 22 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:11 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,56% - до 1337,49 пункту. Індекс РТС знизився до позначки в 1179,65 пункту, що на 0,70% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

У попередній торговий день, 21 квітня, торги завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,85% - до позначки 1345,04 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 1,02% - до 1187,94 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня був нижче звичайного і "не дотягнув" до 282 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Ютейр" (+1,69%), "Башнефть" (+1,43%). На невеликих обсягах торгів різко подорожчали папери "Верофарма" (+14,84%) і "Фармстандарта" 9+8,16%). У "червоній" зоні опинилися папери " Газпрому " (-0,91%), МТС (-1,12%), звичайні акції Ощадбанку (-1,52%).

На думку аналітика "КИТ Фінанс Брокер" Олександра Ялыгина, сьогодні перед початком торгів у Москві склався нейтральний зовнішній фон. Важливою подією для російського ринку сьогодні буде виступ в Держдумі Дмитра Медведєва, яке розпочнеться об 11:00 за київським часом. Голова уряду Росії представить щорічний звіт уряду РФ про результати його діяльності за 2013 р. В ході виступу будуть висвітлені питання розвитку економіки на поточний рік і найближчу перспективу. У фокусі уваги будуть питання, пов'язані з Кримом та інтеграцією економіки республіки в економіку РФ. Безсумнівно, Мєдвєдєв торкнеться і українська криза, а також план дій уряду РФ на випадок застосування економічних санкцій з боку країн Заходу.

Сьогодні вийдуть наступні макродані: 16:00 за київським часом індекс вартості житла в США за лютий; 17:00 за київським часом - індекс ділової активності в промисловості ФРБ Річмонда за квітень, продажу існуючих будинків за березень і індекс споживчої довіри єврозони за квітень. Сьогодні відбудеться засідання ради директорів "Башнафти", на якому, зокрема, буде розглянуто питання виплати дивідендів, встановлені дата річного загальних зборів акціонерів (ГОСАЛА), а також дати закриття реєстру під ГОСАЛА і виплату дивідендів. Компанії "ПІК" і ММК відзвітують за 2013 р. "Поліметал" і АЛРОСА відзвітують про виробничі результати за I квартал 2014 р. НЛМК опублікує звіт про операційні результати. У США триває сезон корпоративної звітності.

Як відзначає старший аналітик Альфа-банку Гельди Союнов, після завершення торгової сесії напередодні розпродажі продовжилися в розписках російських емітентів в США: ЛУКОЙЛ (-3%), Газпром (-3%), МТС (-1,5%). Західні інвестори відігравали новини про збройні сутички на Україні, які сталися у вихідні. Незважаючи на прийняті угоди в Женеві, напруженість на сході України не спадає. Сьогодні ймовірно негативний початок нової торгової сесії на ММВБ. У першій половині дня зниження індексів може продовжитися, після того, як відкриються європейські торгові майданчики після тривалих вихідних. На початку торгової сесії "Магніт" опублікує неаудовані фінансові результати за I квартал 2014 р., відкривши насичений період звітності російських ритейлерів. Протягом тижня свої фінансові та операційні результати розкриють "Діксі", X5 Retail Group, "O " Кей".