ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися з падіння фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 16 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 1,0% - до 1460,95 пункту.

Торги на російському ринку акцій 16 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 1,0% - до 1460,95 пункту. Індекс РТС знизився до позначки в 1338,32 пункту, що на 1,02% рівня закриття попереднього торгового дня.

Як зазначив старший аналітик "Альфа-банку" Гельди Союнов, перед початком нового торгового дня на російському ринку акцій складався негативний зовнішній фон. Ціни на нафту скорегувалися вгору після вчорашнього зниження до мінімальних рівнів за кілька місяців після публікації статистики в Китаї, яка виявилася краще очікувань ринку. Згідно державного бюро статистики КНР, ВВП за II квартал 2014 р. виріс на 7,5%, що відповідають цільовому рівню уряду. Вперше з початку року промислове виробництво в червні прискорилося до 9,2%.

Союнов вважає, що основний негативний вплив на індекс ММВБ на початку дня надасть зниження акцій "Газпрому" перед фіксацією реєстру акціонерів. Також інвестори будуть відігравати новину про зірвані мирних переговорах у форматі відеоконференції з врегулювання конфлікту на сході України.

Як вважає експерт ІК "Ай Ті Інвест" Василь Олійник, старт сезону звітності в США не розчарував інвесторів. Звіти найбільших американських фінансових організацій виявилися краще очікувань і в черговий раз підтримали фондові індекси в США. Якщо фінансовий сектор у США у вівторок в лідерах зростання, то інші сектори не показали такого ж оптимізму.

У попередній торговий день, 15 липня, торги на російському ринку акцій завершилися просіданням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,52% - до позначки 1475,77 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,72% - до 1352,15 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 2 трлн 230 млрд руб.