ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 26 травня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за киевкому часом індекс ММВБ збільшився на 0,12% - до 1440,64 пункту

Торги на російському ринку акцій 26 травня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за киевкому часом індекс ММВБ збільшився на 0,12% - до 1440,64 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1331,17 пункту, що на 0,35% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 23 травня завершилися зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,59% - до позначки 1438,98 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 1,04% - до 1326,58 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 361 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції Ощадбанку (+3,09%) і "префи" (+2,73%), "Роснєфті" (+1,26%). У "червоній" зоні завершили сесію, в тому числі, папери Лукойлу (-0,42%), Газпрому (-0,33%), "Норнікеля" (-0,93).

Як відзначає головний аналітик управління досліджень і аналітики Промсвязьбанка Олег Кроків, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається близьким до нейтрального. Ф'ючерси на індекси США змінюються мало. Азіатські ринки не показують єдиної динаміки. Ціни на нафту Brent коливаються в районі позначки $110 бар. Старт російської торгової сесії сьогодні імовірний в нейтральному ключі; індекс ММВБ сьогодні продовжить консолідацію поблизу поточних рівнів при зниженій активності інвесторів з-за неробочого дня в США (Memorial Day) і Великобританії (Spring Bank Holiday).

Аналітик ІК "Фінам" Антон Сороко вважає, що ключовими подіями, які будуть впливати на ринки на початку цього тижня, є вибори на Україні і в Європі. "Вітчизняні майданчики, швидше за все, відреагують на ці новини стриманіше - для нас важливіше реакція російського керівництва на підсумки виборів на Україні. Те, що вибори відбулися, вже буде надавати підтримку індексу ММВБ", - зазначає Сороко.

Як вважають аналітики ІГ "Норд-Капітал", зовнішній фон перед відкриттям російського ринку можна оцінити як невизначений або змішаний. Ймовірно відкриття ринку з помірним зниженням близько 0,3%, поблизу позначки 1435 пунктів за індексом ММВБ. Мабуть, російський ринок проведе майбутній день в змозі консолідації поблизу поточних рівнів. У зв'язку з відсутністю економічних новин на перший план за значимістю знову може вийти геополітика.