ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 15 травня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 15 травня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ збільшився на 0,30% - до 1393,27 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1263,47 пункту, що на 0,20% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 14 травня завершилися слабким зростанням основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,28% - до позначки 1389,11 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії виріс на 0,54% - до 1261,01 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав майже 380 млрд руб. Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Сєвєрсталі" (+2,58%), "Ощадбанку" (+1,53%), "Газпрому" (+1,02%). У "червоній" зоні завершили сесію папери "Норнікеля" (-1,01%), "Лукойлу" (-1,06%), "префи" "Ощадбанку" (-2,33%).

Як відзначає головний аналітик управління досліджень і аналітики Промсвязьбанка Олег Кроків, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається близьким до нейтрального. Вітчизняний ринок акцій продовжує відігравати понесені раніше втрати в умовах хронічного щодо сприятливого для нього зовнішнього фону. Старт російської торговельної сесії очікується сьогодні в нейтральному ключі, припускаючи, що в умовах сприятливого зовнішнього фону індекс ММВБ сьогодні може знову спробувати пробитися вище рівня у 1390 пунктів. Разом з тим на поведінку фондового ринку РФ продовжать впливати події, пов'язані з українським кризою, розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також виходять дані макроекономічної статистики.

На думку аналітика ІК "Фінам" Антона Сороко, з ранку зовнішній фон перед відкриттям російського ринку швидше негативний. Америка вчора знижувалася, біржі АТР також не можуть похвалитися одноголосним зростанням. В аутсайдерах торгів китайський Shanghai Comp., падаючий на 0,8%, японський Nikkei 225, знижується більш ніж на 1%. Також варто відзначити, що, схоже, експонентний ріст цін на нікель закінчився - сьогодні метал втрачає в ціні близько 5%, а з максимумів зниження склало вже 12%. Відповідно, попит на папери ГМК "Норільський нікель" сьогодні буде низьким - не виключено, що папери металурга підуть слідом за цінами на нікель.