ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зростанням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 2 липня 2014 р. почалися зростанням фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ збільшився на 0,12% - до 1484,76 пункту.

Торги на російському ринку акцій 2 липня 2014 р. почалися зростанням фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ збільшився на 0,12% - до 1484,76 пункту. Індекс РТС збільшився до позначки в 1363,12 пункту, що на 0,07% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

У попередній торговий день 1 липня торги завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ підріс на 0,44% - до позначки 1482,92 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,29% - до 1362,10 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав майже 2,14 трлн руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Магніту" (+2,35%), Лукойлу 9+1,37%). У "червоній" зоні до кінця сесії були папери Сбербанку (-0,51%).

Експерт ІК "Ай Ті Інвест" Василь Олійник вважає, що середа буде дуже важливим і насиченим днем для всіх фондових ринків. За підсумками середи буде заданий вектор руху як мінімум до кінця поточного тижня. По Європі вийдуть дані по ВВП США дані щодо виробничих замовлень, але найважливіша подія - це виступ голови ФРС Д. Йеллен о 19.00 по Москві. Тема її виступу однозначно торкнеться монетарну політику, тому будь-які натяки можуть бути різко сприйняті інвесторами.

На думку заступника генерального директора з інвестиційного аналізу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Андрія Верникова, сьогодні ймовірно відкриття російського ринку з невеликим підвищенням. У найближчі два тижні найбільш імовірна бічна динаміка, яка у другій половині місяця зміниться зниженням. Відмітка 1400 або навіть 1360 пунктів по індексу ММВБ в кінці липня не здивує. Ну а поки американські індекси S&P - 500 і Dow Jones Industrial Average закрилися на рекордно високих рівнях. Повільне зростання економіки змусить ФРС США тримати ставки на низькому рівні, що сприятливо для фондового ринку. Продажі автомобілів в США в червні досягли самого високого рівня. У зв'язку з цим зростають акції автомобільних компаній, а аналітики висувають нові ідеї зростання: купівлю акцій виробників автомобільних комплектуючих, зокрема автоматичних коробок передач. Адміністрація США може "дуже швидко" ввести нові санкції проти Росії у зв'язку з ситуацією на Україні. Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту Марі Харф. Сьогодні в Берліні міністри закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини ще раз обговорять кризу на Україні.

Аналітики ІГ "Норд-Капітал" вважають, що зовнішній фон перед відкриттям російського ринку можна оцінити як близький до нейтрального. Очікується відкриття ринку з незначною зміною, в діапазоні 1480-1485 п. за індексом ММВБ. Найближчими підтримкою залишаться рівні 1460, 1450 п. У якості значимих опорів виступлять позначки 1490, 1500 п. Ймовірно, після нейтрального старту торгів російський ринок перейде в стан консолідації в очікуванні відкриття західних ринків і виходу іноземної економічної статистики. У другій половині дня деякий вплив на хід торгів може надати публікація червневих даних про зміну числа зайнятих у приватному секторі США від ADP (16:15 мск) і травневих даних про зміну обсягів фабричних замовлень в США (18:00 мск).