ua en ru

Торги на російському фондовому ринку почалися зі зниження провідних індексів

Торгова сесія на російському фондовому ринку почалася сьогодні зі зниження котирувань більшості "блакитних фішок". Станом на 09:45 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,24% - до 1717,93 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1983,75 пункту, що на 0,2% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив на початку торгової сесії 0,21%, почавши день на позначці 11626,97 пункту. Про це повідомляє РБК.
На ФБ ММВБ в лідерах зниження на відкритті опинилися папери "Газпрому" (-0,14%), "Лукойлу" (-0,45%), ГМК "Норільський нікель" (-0,17%), "Ростелекому" (-0,47%), "Новатеку" (-0,96%) і РДР "Русала" (-1,28%). У РТС знижуються котирування більшості компаній нафтогазового сектору.
Аналітики компанії "Атон" нагадують, що напередодні торги на російських фондових майданчиках завершилися різноспрямованою зміною основних індикаторів. Індекс ММВБ до закриття втратив 0,28%, а індекс РТС додав 0,42%. Торги на фондових біржах США при цьому завершилися зниженням основних індексів в межах 0,8%. Сьогодні з ранку ф'ючерси на основні американські індекси додають близько 0,1%. На торгах в Азії не спостерігається єдності настроїв, тоді як вартість нафти WTI знижується, говорять експерти.
За їхніми словами, в календарі американських квартальних звітностей сьогодні значаться такі компанії, як Boeing (14:30 за київським часом), Conocophillips (15:30 за київським часом), Dow Chemical (до відкриття торгів) і Visa (після закриття торгів).
Індекс ММВБ в ході торгів напередодні опускався нижче за підтримку 1720 пунктів, проте зумів до завершення дня закріпитися вище даного значення. Найближчим опором для індексу виступає рівень 1740 пунктів. Зовнішній фон сьогодні не сприяє значній зміні основних російських фондових індексів.
"Підтримку нашому ринку надасть зростання цін на метали і відновлення цін на нафту в ході вчорашніх торгів. Протягом дня до появи яких-небудь значущих новин російські індекси, найімовірніше, перебуватимуть в достатньо вузькому діапазоні торгів - приводів для активних покупок або розпродажів поки немає", - резюмували аналітики компанії "Атон".