ua en ru

Переможцем тендеру щодо закупівлі бурової установки для "Чорноморнафтогазу" за 3,1 млрд грн стала Rigas Kugu Buvetava (доповнення)

Торги ДАТ "Чорноморнафтогаз" на виготовлення бурової установки виграла латвійська компанія Rigas Kugu Buetava, яка випередила британську Diafall Limited всього на 1,7 бала. Про це повідомив під час засідання комітету з конкурсних торгів ДАТ "Чорноморнафтогаз" Володимир Кудик, передає кореспондент РБК-Україна.
"Згідно статті 28 закону про...закупівлю за державні кошти, було складено протокол оцінки конкурсних торгів. В протоколі...була проведена оцінка за критерієм найбільшої кількості набраних балів. Оцінка проводилася за трьома критеріями: ціна, умови уплати і строк доставки товару. В результаті... Rigas Kugu Buetava (Латвія) набрав 95 балів, компанія Diafall Limited (Великобританія) набрала 93,3 балів. Переможцем торгів визначено признати Rigas Kugu Buetava (Латвія) з сумою 399 млн 800 тис. дол. У гривневому еквіваленті на дату розкриття пропозиції це складає 3 млрд 187 млн 885 тис. 260 грн", - сказав Кудик.
Щодо третього учасника, ще однієї британської компанії Highway Investment Processing LLP, то її, за словами голови комітету, було виключено ще до фінального оцінювання через невідповідність технічної документації.
"Комітетом було проведено розгляд... пропозицій... на відповідність вимогам технічної документації... та прийнято рішення відхилити пропозицію компанії Highway Investment Processing LLP (Великобританія)... як таку, що не відповідає технічним вимогам документації конкурсних торгів, а саме у частині дати виготовлення бурової платформи на підставі частини 1-ї... статті 29-ї ЗУ про здійснення державних закупівель. До оцінки прийнято рішення допустити двох учасників торгів: Rigas Kugu Buetava (Латвія)... і компанію Diafall Limited (Великобританія)", - додав він
Кудик підкреслив, що представники ДАТ "Чорноморнафтогаз" особисто відвідали заводи-виробники, де планується будування бурової установки.
Крім того, комітет конкурсних торгів ДАТ "Чорноморнафтогаз" зазначив, що у ціну отриманої пропозиції включена вартість самої установки, комплекс з цементування свердловин на шельфі, каротажний комплекс, траспортно-пасажирський гелікоптер. До позиції включені роботи щодо розробки транспортного проекту бурової з місця її дислокації, а також підготовки до транспортування та складання бурової в акваторії Чорного моря.