ua en ru

Під Торецьком затримали росіянина, який брав участь у захопленні Дебальцевого

Під Торецьком затримали росіянина, який брав участь у захопленні Дебальцевого Фото: Національна поліція

Найманцеві загрожує до 15 років позбавлення волі

Співробітники Національної поліції спільно зі Службою безпеки України затримали під Троїцьком Донецької області громадянина РФ, який мав при собі гранати. Про це повідомляє прес-служба обласний Національної поліції.

Наголошується, що 35-річний житель Москви входив у ворожі ДРГ і брав участь у захопленні Дебальцевого.

"У ході здійснення контррозвідувальних заходів правоохоронці з'ясували, що бойовик набув незаконні збройні формування так званої ДНР на початку 2015 року. Вирішальну роль зіграла пропаганда, яку транслювали в російських ЗМІ. Залишивши вдома молоду дружину, чоловік поїхав вбивати людей в Донецьку область", - йдеться в повідомленні.

Встановлено також, що раніше росіянин служив у Чечні, де був розвідником. Крім того, більше 10 років працював у московському кримінальному розшуку, звідки звільнився у званні капітана поліції.

Серед головних причин відправки на Донбас була можливість підзаробити.

Затриманий брав участь у бойових діях на території Дебальцевого та Горлівки Донецької області.

Поліція затримала під Торецком бойовика ДНР

Фото: поліція затримала під Торецьком бойовика ДНР

Командиром бригади, де "служив" найманець, був полковник з РФ, також виявилися росіянами командир батальйону і його заступник.

"У листопаді 2015 року бойовик був передислокований в Горлівку, воював на передових позиціях в районі Широкої Балки, звідки обстрілював мирних жителів Торецька і передмість", - додали в прес-службі.

8 вересня 2016 року п'яний бойовик вийшов до позицій сил АТО і був затриманий.

Під час обшуку затриманого виявлено та вилучено дві бойові гранати Ф-1.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 5 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" і ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України.

Бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 9 вересня 2016 року, в результаті бойових дій загинули троє українських військовослужбовців, ще один отримав поранення.