ua en ru

У Торецьку затримали бойовика "медичної роти" ДНР

У Торецьку затримали бойовика "медичної роти" ДНР Фото: поліція (РБК-Україна)

Колишній бойовик повернувся на підконтрольну територію і намагався вести звичайний спосіб життя

У Торецьку Донецької області затримали бойовика "медичної роти" самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні поліції Донецької області.

Повідомляється, що в травні 2014 року 39-річний чоловік вступив до лав терористів, отримав посаду в "роті медичного забезпечення" і возив на передову бойовикам медичні препарати.

"Найманую платили 15 000 рублів на місяць. Спочатку він проходив навчання зі зброєю в руках на незаконно встановленому блокпосту біля Майорська, і коли Торецьк був звільнений Збройними силами України, разом з іншими бойовиками виїхав до окупованої Горлівки", - йдеться в повідомленні.

Майже через рік служби чоловік повернувся до Торецька і намагався вести звичайний спосіб життя. У результаті оперативно-профілактичного відпрацювання, колишнього бойовика затримали. Його підозрюють в участі в незаконних збройних формуваннях.

Нагадаємо, раніше СБУ назвала число українців, яких утримують у полоні бойовиків на Донбасі. За даними спецслужби, в полоні перебувають 152 українця.