ua en ru

Топ-менеджера "АрселорМіттал" підозрюють у завданні мільярдних збитків держбюджету

Топ-менеджера "АрселорМіттал" підозрюють у завданні мільярдних збитків держбюджету Фото: топ-менеджер "АрселорМіттал" отримав підозру (facebook.com ArcelorMittalUA)

Топ-менеджеру приватної металургійної компанії повідомили про підозру у завданні збитків державному бюджету на понад 2,2 млрд гривень. Наразі ведеться розслідування його злочинної діяльності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.

За словами інформованого джерела РБК-Україна, мова йде про компанію "АрселорМіттал", але прізвище підозрюваного він назвати не зміг.

Слідчі встановили, що у 2017-2019 роках підозрюваний вносив неправдиві відомості в офіційні документи підприємства та нараховував плату за користування надрами двох родовищ залізних руд. А з грудня 2014 по березень 2019 року він допоміг підприємству ухилитися від сплати до бюджету рентної плати за користування надрами.

"Таким чином, як встановили в результаті комплексної судової експертизи, сума збитків державі через ненадходження до бюджету рентної плати за користування надрами становить понад 2,2 млрд гривень", - розповіли в СБУ.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Позиція "АрселорМіттал"

У компанії "АрселорМіттал" відреагували на оголошення підозри своєму топ-менеджеру. Компанія заявила, що Дніпропетровський окружний адміністративний суд ще 4 листопада 2021 року зняв всі звинувачення з "АрселорМіттал" щодо неповної виплати рентної плати за користування надрами у 2015-2019 роках.

"Компанія дійсно переглянула свої процедури зі сплати податків з урахуванням чинного закону та судової практики, щоб привести їх у повну відповідність підходу, який використовується іншими гірничодобувними компаніями", - заявили в компанії.