ua en ru

Топ-10 забудовників Києва нарощують частку ринку, а разом з нею і клас житла «комфорт»

За результатами недавнього дослідження ринку столичної нерухомості, проведеного аналітиками компанії UDP за період січень-вересень 2014 року, були зроблені наступні висновки по столичному ринку житлової нерухомості:

За результатами недавнього дослідження ринку столичної нерухомості, проведеного аналітиками компанії UDP за період січень-вересень 2014 року, були зроблені наступні висновки по столичному ринку житлової нерухомості:

- Ринок столичних забудовників поступово консолідується. Частка компаній з Топ-10 поступово збільшується з 69 до 72%. Подібну тенденцію ми вже спостерігали в кризових 2008-2009 роках.

- На першому місці, згідно даних дослідження, корпорація Київміськбуд з часткою ринку - 18%.

- 60% площ, введених в експлуатацію в столиці, припадає на економ-клас, 29% - належить класу «комфорт», 9% «бізнес» класу, а «преміум» класу - 2% від усіх зданих площ житла. Також варто відзначити, що на початок осені в розподілі об'єктів за класами споруджуваного житла найбільшу частку займає «економ» клас - 42%, на другому місці впевнено себе почуває клас житла «комфорт» з часткою 33%. Клас «бізнес», за даними дослідження, займає почесне третє місце з часткою в 23%.

- За останні півроку зниження цін на об'єкти житлової нерухомості відбулося у всіх класах житла. Мінімальним таке зниження було по класу споруджуваного житла «бізнес» - 8% у доларовому вираженні. Це говорить про стійкий попит на таку нерухомість з боку купівельного сегмента такого житла.

Олеся Перчак, заступник генерального директора компанії UDP з питань маркетингу: «Паралельно з кількісними змінами, ринок нерухомості столиці переживає і якісні. Зростаюча конкуренція за кінцевого покупця призвела до істотних змін у бік поліпшення якості обслуговування в офісах продажів. Пропоновані умови придбання стали більш гнучкими і різноманітними.Забудовники стали більше уваги приділяти пропонованого продукту: від дизайну холу до нетипового благоустрою території, навколишнього житловий об'єкт», пише dom.ria.com.

Усього в дослідженні за вказаний період взяло участь 204 об'єкта житлової нерухомості столиці, з яких 118 - у стадії будівництва, 27 об'єктів вже введені в експлуатацію, та 59 об'єктів, по яких будівництво не ведеться.