ua en ru

Томенко: Опозиція не буде звозити людей під стіни Печерського суду 11 жовтня

Опозиція не буде централізовано звозити людей під стіни Печерського суду у день оголошення вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко, але людей буде багато. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Верховної ради Микола Томенко.

"Ми не звозимо людей, але ми знаємо, що люди, і партійні структури, і громадські організації, вони збираються бути, я думаю, що велика кількість людей буде. Тому що подія не пересічна. Ми довели повну невинуватість, а можливий вирок - 7 років. Це надзвичайно відповідальні речі, серйозні", - заявив віце-спікер.

Томенко зазначив, що опозиція боїться провокацій, тому 11 жовтня, у вівторок, під стінами Печерського суду обов'язково будуть присутні опозиційні народні депутати.

"Ми боїмося провокацій. Люди достатньо емоційно налаштовані. Наша робота, як народних депутатів, бути там. Пустять нас, чи не пустять одинадцятого у сесійну залу, ми будемо біля Печерського суду", - зазначив Томенко.

Він також додав, що вирок Тимошенко може бути неоголошений у вівторок, 11 жовтня, тільки за умов, якщо Президент змінить сценарій, і піде не через декриміналізацію, а через послаблення вироку, чи подачі справи на дорозслідування.

Томенко переконаний, що поправки до президентського законопроекту щодо гуманізації злочинів пов'язаних з підприємницькою діяльністю, в частині декриміналізації статті за якою судять Тимошенко будуть внесені.

"Я так розумію, що в Партії регіонів є різні настрої. Вони (поправки щодо декриміналізації статті, за якою судять Тимошенко - ред.) вважайте, що внесені, бо сьогодні погодили їх, і вони будуть зареєстровані в понеділок, але на момент, коли ми обговорювали цей законопроект (президентський законопроект щодо гуманізації злочинів пов'язаних з підприємницькою діяльністю), команди, як кажуть не було", - заявив Томенко.

Нагадаємо, 11 жовтня в Печерському райсуді Києва очікується оголошення вироку в справі Тимошенко.