ua en ru

Томбінські та Бакулін обговорили гарантії транзиту газу та перспективи модернізації української ГТС

Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінські 22 квітня 2013 р. обговорив з головою правління НАК "Нафтогаз України" Євгеном Бакуліним гарантії транзиту і постачання газу, а також перспективи модернізації української газотранспортної системи (ГТС). Про це повідомляє прес-служба представництва Європейського союзу в Україні.

На зустрічі, яка проходила в рамках підготовки до засідання круглого столу високого рівня, запланованого на 3 травня 2013 р. у Брюсселі також піднімалися питання тривалої та надійної роботи ГТС, виконання Україною вимог Енергетичного співтовариства, технічних можливостей для здійснення реверсних поставок газу з країн-членів ЄС в Україну та оптимізації використання українських газових сховищ.

Обидві сторони підкреслили важливість пошуку раціональних рішень, у тому числі щодо потенційного тристороннього консорціуму для управління системою транзиту газу, та необхідність впровадження заходів з підвищення енергоефективності в енергетичній галузі України в цілому та у відношенні газотранспортної системи зокрема.

Читайте також: Росія ще не підтвердила свою участь у газовому форумі 3 травня щодо модернізації української ГТС