ua en ru

Росія ще не підтвердила свою участь у газовому форумі 3 травня щодо модернізації української ГТС

На даний момент Російська Федерація не відповіла на запрошення взяти участь у саміті 3 травня в Брюсселі, присвячений питаням газового співробітництва України з РФ і Європою. Про це в ході конференції заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Направлено запрошення керівнику "Газпрому" Міллеру, але підтвердження, хто буде від РФ ми поки не маємо. Однак сподіваюся, що російські колеги поставляться до цього питання належним чином і будуть представлені на цьому зібранні", - заявив Ставицький

Він також зазначив, що в результаті обговорення питання лібералізації газового ринку України вдасться вирішити питання зниження ціни на російський газ. "Упевнений в тому, що ті рішення які були прийняті, ми будемо втілювати в життя ... Буде проводиться лібералізація газового ринку в нашій державі, думаю, що це прямо відіб'ється на ціновій політики і призведе до зниження тієї несправедливої ​​ціни, яку ми зараз отримуємо на природний газ".

Читайте також: Україна, ЄС і Росія 3 травня обговорять питання модернізації української ГТС.