ua en ru

Томбінський пропонує Раді консультуватися з громадськістю при підготовці законів по безвізовому режиму

Томбінський пропонує Раді консультуватися з громадськістю при підготовці законів по безвізовому режиму Фото: Ян Томбінський

Посол ЄС в Україні наголосив на прозорості під час підготовки даних проектів законів

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський вважає необхідним проведення консультацій з представниками громадянського суспільства під час підготовки Верховною Радою України (ВРУ) законопроектів на виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з країнами ЄС до другого читання. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

"Томбінський наголосив на необхідності забезпечення відкритості і прозорості, проведення консультацій з представниками громадянського суспільства під час підготовки необхідних законопроектів до другого читання, "щоб це йшло відповідно до принципів транспарентності, і включення усіх, які мають стосунок до цього процесу", - сказано в повідомленні.

Томбінський підкреслив, що Україна має вжити усіх необхідних заходів, аби Європейська комісія могла наприкінці листопада прозвітувати, наскільки держава виконала свої зобов'язання, щоб у грудні міністри ЄС могли прийняти рішення по безвізовому режиму.

"І це не так, що ті рішення, які потрібно прийняти в Україні, що вони є якимись винятками з історії. Це все є записано і це все працює в системах других країн. Потрібно вивчити ці закони, ці лекції, розроблені вже, працю других країн. І прийняти політичне рішення. І це політичне рішення на боці Уряду і української Верховної Ради", - підсумував посол ЄС.

Нагадаємо, депутат Ради від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Геращенко повідомила, що парламент та уряд домовилися пришвидшити підготовку законопроектів, спрямованих на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.