ua en ru

Геращенко: Рада та Кабмін пришвидшать підготовку законопроектів по безвізовому режиму

Геращенко: Рада та Кабмін пришвидшать підготовку законопроектів по безвізовому режиму Фото: Ірина Геращенко

За словами парламентаря, безвізовий режим з ЄС може стати реальністю з середини наступного року

Депутат Верховної Ради України (ВРУ) від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Геращенко повідомила, що парламент та уряд домовилися пришвидшити підготовку законопроектів, спрямованих на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Ми обмінялися думками відносно необхідності пришвидшити роботу по доопрацюванню необхідних для виконання ПДВЛ законопроектів та їх якості. Адже для європейської сторони важлива не назва законопроекту, а те, щоб його зміст відповідав європейським стандартам. З цим у нас часто виникають проблеми. Часто назва законопроекту привільна, а до змісту виникають великі запитання відносно професійності і якості підготовленого законопроекту. Це, в першу чергу, відповідальність Уряду, оскільки це урядовий пакет законопроектів", - підкреслила парламентар.

Геращенко відзначила, що останній звіт Європейської комісії щодо виконання чи невиконання Україною плану дій щодо візової лібералізації буде наприкінці листопаду.

"Наприкінці листопада має бути останній звіт Єврокомісії відносно виконання чи невиконання Україною плану дій щодо візової лібералізації і прийматиметься рішення щодо отримання чи неотримання безвізового режиму, який для України може стати реальністю з середини 2016 року", - сказала вона.

Нардеп підкреслила, що для цього парламент має ухвалити низку важливих законопроектів, зокрема, Трудовий кодекс, в якому має бути норма про недискримінацію."Мають бути прийняті у другому читанні законопроекти щодо боротьби з корупцією, створені умови для роботи антикорупційного бюро. Важливим є законопроект про розділення функцій між силовими структурами, зокрема, обмеження функцій Служби безпеки України", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що Україна має надати інформацію в Європейську комісію (ЄК) про хід підготовки законопроектів, необхідних для надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом, до 9 листопада.