ua en ru

Томбінський: дії ГПУ викликають побоювання

Томбінський: дії ГПУ викликають побоювання Фото: Ян Томбінський стурбований останніми новинами з ГПУ

ЄС стурбований розслідуванням проти Центру протидії корупції

Дії Генеральної прокуратури України викликають побоювання з боку Європейського союзу. Про це йдеться в коментарі посла ЄС в Україні Яна Томбінського у Facebook.

Томбінський зазначив сьогоднішню відставку генпрокурора Віктора Шокіна і висловив сподівання, що новий глава ГПУ буде гарантувати незалежність відомства від політичного впливу і тиску, а також буде користуватися довірою суспільства.


"За минулий період я був дуже стурбований новинами з Генпрокуратури. Відсутністю відчутних результатів розслідувань, в тому числі подій в Києві і Одесі в 2014 році, діяльності чиновників колишнього режиму, які були внесені в санкційний список на прохання української влади. Ті прокурори, які вважалися орієнтованими на реформи, або пішли у відставку, або були позбавлені можливості проводити розслідування і реформи", - зазначив Томбінський.

При цьому він висловив стурбованість розслідуванням проти Центру протидії корупції.

"Ці рішення ГПУ викликають підозру з приводу тиску на незалежних експертів, які критичні до Генпрокуратури. ЄС і інші партнери України будуть уважно стежити за всіма подіями в цій сфері", - додав Томбінський.

Comments of EU Ambassador Tombiński on recent developments with regarding the Prosecutor General´s OfficeI note that...

Опубликовано European Union in Ukraine 29 марта 2016 г.

Зазначимо, колишній заступник глави ГПУ Давид Сакварелідзе назвав Шокіна одним із затятих адвокатів "діамантових прокурорів".