ua en ru

ТКГ: для повноцінного перемир'я Росія має припинити постачати на Донбас техніку і найманців

ТКГ: для повноцінного перемир'я Росія має припинити постачати на Донбас техніку і найманців Фото: бойовик на Донбасі (twitter.com-DubovoySlavyans)

Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин

Для повноцінного перемир'я на Донбасі Російська Федерація має припинити постачати на окуповані території України озброєння, техніку та найманців. Про це йшлося під час засідання тристоронньої контактної групи у Мінську в середу, 4 квітня, повідомила прес-секретар представника України на переговорах, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

Вона зазначила, що Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин. У період із 30 березня по 2 квітня 2018 року з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО/РФ зафіксовано 101 обстріл, з них 93 - прицільні.

"Задля встановлення повноцінного режиму припинення вогню необхідно, аби Російська Федерація припинила постачати через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону техніку, паливно-мастильні матеріали, озброєння, найманців", - зазначила Оліфер.

Також Росія має забезпечити безперешкодний доступ учасникам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ до всієї окупованої території, включно з районами, що знаходяться у безпосередній близькості із кордоном РФ.

Великоднє перемир'я тривало лише 10 хвилин. В період з 30 березня по 2 квітня 2018 року з боку НЗФ ОРДЛО/РФ зафіксовано...

Опубліковано Даркою Оліфер 4 квітня 2018 р.

Ще одна запорука перемир'я - створення у прикордонному районі зони безпеки, про що було домовлено у вересні 2014 року, а також виведення з території Донбасу техніки, озброєння та найманців РФ.

Нагадаємо, українська сторона під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 4 квітня, висловила позицію про готовність передати Російській Федерації 23 ув'язнених росіян. Тепер Україна очікує реакції РФ на цю ініціативу.