ua en ru

Тимошенко заявляла, що "газові директиви" затверджені Кабміном, - Дубина

Екс-глава "Нафтогазу" Олег Дубина заявив, що при підписанні газових угод 2009 р. екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко говорила йому, що "газові директиви" затверджені Кабінетом міністрів України. Про це він заявив під час допиту як свідка у справі Тимошенко в Печерському райсуді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Дубини, коли він дізнався, що ціна залишилася 450 дол., він категорично відмовився підписувати документи без угоди Кабміну, і Тимошенко йому сказала, що директиви затверджені Кабміном на засіданні 19 січня 2009
Він також повідомив що Росія перекрила поставки газу 4 січня і відновила їх тільки після підписання угод 20 січня. За словами екс-голови "Нафтогазу", наявного у газових сховищах газу вистачило б до кінця зими.

"Після переговорів 19 cічня 2009 р. ціна на газ склала 450 дол. мінус 20%... 20 це не зовсім знижка, це зниження на загальну ціну, отриману за формулою", - зазначив Дубина.

Він також зазначив, що під час переговорів глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив йому, що загальний борг RosUkrEnergo перед "Газпромом" становив 2,8 млрд дол. і була запропонована схема переуступки боргу. На питання Тимошенко, кому належала ця ініціатива, Дубина відповів, що це було "пропозицію російської сторони".