ua en ru

Тимошенко заявила, що влада готує українцям чергові "сюрпризи"

Тимошенко заявила, що влада готує українцям чергові "сюрпризи" Фото: Юлія Тимошенко

Політик проаналізувала порядок денний Верховної Ради на наступний сесійний тиждень

Парламент має не допустити подальше підвищення тарифів, які вже й так є "непосильними" для українців. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в прямому ефірі телеканалу ZІK, аналізуючи порядок денний Верховної Ради на наступний сесійний тиждень, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Один із "сюрпризів", які підготувала провладна коаліція українцям на наступному пленарному тижні, – це закон про електроенергетику, згідно з яким у людей заберуть дешеву електроенергію, як свого часу забрали дешевий газ", – повідомила вона.

Тимошенко уточнила, що зазначеним законопроектом вводяться посередники в торгівлі атомною та гідроенергією. На її думку, в разі ухвалення зазначеного закону в цілому відбудеться зміна тарифної політики, зокрема, суттєве здорожчання ціни на електроенергію.

Тимошенко зазначила, що фракція "Батьківщина" внесла спеціальну постанову, яка дає змогу заборонити підписання зазначеного закону про електроенергетику до підтвердження голосування за нього в сесійному залі парламенту.

Лідер фракції зазначила, що "під час ухвалення цього закону в парламенті була створена коаліція "Опозиційного блоку", "Народного фронту", Блоку Петра Порошенка та Радикальної партії".

При цьому Тимошенко переконана, що українцям не під силу оплачувати вже встановлені тарифи. Політик також заявила про величезну заборгованість в житлово-комунальному господарстві, яка, за її словами, складає 25,5 млрд гривен.

"Ніякі субсидії не допомагають, з українських родин немає чого брати, а вони продовжують витискати все. Зокрема, наступного тижня планується ухвалити ще й закон про спеціальну плату за надання житлово-комунальних послуг", – зазначила лідер "Батьківщини".

Окрім того, як зауважила Тимошенко, влада під прикриттям патріотичних виступів та заяв про реформи наступного сесійного тижня "планує продати всю спиртову галузь".

Вона також висловила переконання, що чинні високопосадовці прагнуть взяти якомога більше, бо знають, що "вже ніколи до влади не повернуться".

"Поки ми цю владу не приберемо всім народом, усіма силами, всіма конституційними засобами, ми не зможемо змінити ні тарифну політику, ні податкову політику, ні подолати корупцію. Тож нам треба визначатися: або буде жити ця влада, або буде жити Україна", – підсумувала Тимошенко.