ua en ru

"Батьківщина" перемогла на виборах у громадах, - Тимошенко

"Батьківщина" перемогла на виборах у громадах, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

За даними Тимошенко, "Батьківщина" перемогла з результатом 35,4%

"Батьківщина" здобула перемогу на місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), що відбулись 29 квітня, з результатом 35,4%. Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції у понеділок, 30 квітня, оголошуючи результати підрахунку голосів за протоколами з дільниць, передає прес-служба політсили.

"Батьківщина" перемогла на виборах у громадах, - Тимошенко

Відповідно до результатів партії, "Батьківщина" з великим відривом випереджає інші партії за кількістю депутатів, обраних від партій.

У регіональному розрізі результати виборів свідчать, що "Батьківщина" перемогла у 11 областях України з 17, де проводилися вибори, зазначили у політсилі. Найближчий конкурент – президентська БПП "Солідарність" – лише у трьох.

Результати виборів до ОТГ, які є останніми великими місцевими виборами перед президентськими та парламентськими у 2019 році, на переконання Тимошенко, є найправдивішою соціологією.

"Вибори в ОТГ – це найправдивіша соціологія. Ви знаєте, скільки маніпуляцій допускає соціологія. Але те, що зараз реальні вибори показали "Батьківщині" 35,4% – говорить про реальні симпатії людей, про реальне згуртування людей навколо нашої команди, яка може і мир в країні повернути, і економіку підняти, і віру людям в себе повернути і знову всім нам стати щасливими", – заявила лідер "Батьківщини.

Тимошенко подякувала виборцям за підтримку "Батьківщини" та кандидатам , які "незважаючи на тиск, адмінресурс і репресії, змогли перемогти".

"Не зважаючи на все, ми показали, що мафію на чолі з вищими посадовими особами держави, які корумповані і аморальні, можливо перемагати з великою перевагою. У цих громадах ми просто довели, що стару систему можна зруйнувати. І на цей раз ми з вами всупереч об’єднанню кланів, тиску і аморальності переможемо і демонтуємо стару систему. Ми запровадимо з вами новий курс України, який дасть нові можливості і країні, і кожній людині", – заявила Юлія Тимошенко.

"Батьківщина" перемогла на виборах у громадах, - Тимошенко"Батьківщина" перемогла на виборах у громадах, - Тимошенко