ua en ru

Тимошенко висловила бажання, щоб УА між Україною та ЄС була підписана у листопаді 2013 р., - Теффт

Посол Європейського союзу Ян Томбінські та посол США Джон Теффт сьогодні, 23 травня 2013 р., провели зустріч з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко в харківській районній лікарні "Укрзалізниці", під час якої вона висловила бажання, щоб угода про асоціацію (УА) між Україною та Євросоюзом була підписана у листопаді цього року, повідомляє радіо "Свобода".

Зустріч тривала дві з половиною години.

Обидва чиновники заявили, що Юлія Тимошенко залишається "психологічно сильною та виглядає досить впевнено. Видно, що це сильна та вольова людина, хоча відчувається її фізичний біль у зв'язку зі здоров'ям".

Теффт заявив, що минулої зустрічі вона стояла на ходунках, а цього разу приймала їх сидячи за столом.

Теффт сказав, що Тимошенко висловлює свою рішучу підтримку та бажання, щоб угода про асоціацію між Україною та ЄС була підписана у листопаді цього року.

У відповідь на запитання журналіста Ян Томбінський наголосив, що Україні для того аби підписати угоду з ЄС, треба виконати три умови.

"Розв'язати проблему вибіркового правосуддя, розв'язати проблему формування судочинної системи та вирішити умови формування законодавства про вибори, Всі ці вимоги не змінилися та залишаються такими, які були раніше", - заявив повноважний посол ЄС в Україні.

Читайте також: Томбінські і Теффт сьогодні відвідають Тимошенко, - Немиря