ua en ru

Тимошенко вимагає негайно створити ТСК для розслідування подій у Мукачевому

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає негайно створити Тимчасову слідчу комісію (ТСК) щодо розслідування подій у Мукачевому, яка вже в п'ятницю повинна відзвітувати про результати розслідування, а також вирішити кадрові питання щодо керівництва силових структур. Про це Тимошенко заявила під час свого виступу на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій і комітетів.

"Треба до п'ятниці оголосити результати всій країні і поставити кадрові питання стосовно вищого керівництва силових структур України", - сказала вона.

На думку Тимошенко, в ТСК повинні увійти по два представники від фракцій і представники позафракційних депутатів.

"Мукачівські події показали, що силові структури на найвищому рівні, так само, як і на регіональному рівні, є єдиним конгломератом, єдиним бандформування з контрабандистами і корупціонерами", - підкреслила лідер партії.

Вона вимагає до завершення розслідування відсторонити керівників силових структур в цьому регіоні, а також негайно створити підрозділи поліції в регіонах, де відбувається масова контрабанда під прикриттям силових структур.

Тимошенко вважає, що керівництво силових структур у нинішньому складі не може провести об'єктивне розслідування подій, бо є їх учасником.

"Силові структури сьогодні не стоять осторонь, вони учасники цих процесів, вони "кришують", вони на цьому заробляють. Якщо ми це не усвідомлюємо, то у нас і далі будуть такі стрільбища, знищення людей, нестабільність і хаос в країні", - зазначила вона.

Народний депутат упевнена, що потрібно, нарешті, з'ясувати, "хто "кришує" контрабанду в країні".

Контрабанда є наслідком неправильної акцизної політики, яку проводить уряд, вважає Тимошенко.

"Якщо в країні сигарети коштують до 1 євро, а в країнах ЄС від 4 до 7 євро, то треба уряду негайно вводити акцизи, які потрібні. І треба за рахунок цього збільшувати пенсії і заробітні плати", - зазначила лідер "Батьківщини".

Вона також заявила, що Мукачівські події - це страх в серці кожного українця, це страх в серці кожної української родини.

"Сьогодні люди з ранку до вечора дивляться телебачення і хочуть зрозуміти, чи завтра почнуть стріляти в них, в їх дітей, будуть збройні протистояння в тилу, а не на фронті? І тому сьогодні потрібно дати відповіді на всі ці питання", - сказала вона.

Крім того, Тимошенко зазначила, що "хаос, що почався в країні, є наслідком низького керівництва".

"Треба дивитися, як цей хаос зараз долати", - резюмувала лідер "Батьківщини".