ua en ru

Тимошенко: вимоги "Батьківщини" щодо входження в нову коаліцію залишаються незмінними

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко наголошує на незмінності позиції фракції щодо входження в нову парламентську коаліцію, яка побудована на п’яти принципах. Про це Юлія Тимошенко наголосила в інтерв’ю журналістам в кулуарах парламенту.

"Ми багато місяців заявляємо про те, що категорично не поділяємо ту стратегію управління країною, яка впроваджувалася урядом Яценюка. Як тільки почалися дискусії щодо створення нової коаліції, ми абсолютно зрозуміло для наших партнерів оголосили п’ять вимог, на базі яких ми можемо розглянути питання про входження до коаліції", – уточнила голова фракції.


Вона нагадала, що мова йде, по-перше, про "розрив зв’язку між політиками і кланами".

"Ми будемо перевіряти кожну кандидатуру, яку пропонуватимуть на посади міністрів, на будь-які інші посади і будемо публічно заявляти – є зв’язок з кланами у цього чергового претендента на посади чиновника або міністра, чи немає", – сказала політик, нагадавши, що "Батьківщина" не претендує на жодну посаду в новому уряді.

По-друге, Юлія Тимошенко нагадала, що вже багато місяців фракція наполягає на докорінній зміні соціально – економічного курсу влади, який "довів людей до жебрацтва", та вимагає виконання ультимативних умов, висунутих підприємництвом до влади на нещодавньому бізнес – форумі.

"Вони передали нам план достатньо стратегічний, правильний, детальний щодо реформування економіки, який можна взяти за основу для її реформування", – розповіла народний депутат.

По-третє, за словами Тимошенко, потрібно докорінно змінити підхід до фермерських господарств, повернути державну підтримку аграрного бізнесу, продовжити мораторій на продаж сільськогосподарської землі до 1 січня 2019 року, ввести єдиний податок на землю для селян, які обробляють менше 400 га землі, створити стратегію розвитку сімейного фермерства та виділити на їх підтримку не менше 1 млрд грн.

По-четверте, "Батьківщина" вже більше року бореться за радикальне зменшення тарифів для людей, і ця вимога залишається незмінною.

П’ятим принципом, на якому наполягає фракція, є індексація зарплат та пенсій та скасування ганебного податку на пенсії.

Лідер "Батьківщини" також зазначила, що для реалізації цих 5 принципів потрібно ухвалити 10 законопроектів, зокрема, щодо пролонгації мораторію на продаж сільськогосподарської землі; пакет законопроектів щодо створення нових умов для господарювання підприємництва та фермерства; законопроекти щодо скасування податку на пенсії, а також та кілька проектів законів, які віддадуть газ українського видобутку на потреби населення та встановлять правильні умови продажу газу, що автоматично призведе до зниження тарифів на комунальні послуги.

"Ось пакет законопроектів, який ми з першого дня переговорів і до нині називаємо. Ми не змінювали і не змінимо своїх вимог!", – категорично сказала лідер фракції.

Юлія Тимошенко також вважає провокацією проти "Батьківщини" заяви партнерів по колишній коаліції про те, що фракція начебто змінила позицію.

"Ми чітко заявляли ці вимоги і ми від них не відійшли! Інша справа, що дві найбільші фракції коаліції не хочуть міняти хибну, помилкову руйнівну для України стратегію управління Україною!", – наголосила лідер "Батьківщини".