ua en ru

Тимошенко: вартість побудови української ГТС становить мінімум 300 мільярдів євро

Тимошенко: вартість побудови української ГТС становить мінімум 300 мільярдів євро Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

Тимошенко вважає оцінку Ernst & Young заниженою у 30 разів

Вартість побудови української газотранспортної системи (ГТС) становить мінімум 300 мільярдів євро. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, передає прес-служба політсили.

"Це, власне, лише ціна самої системи. Я вже не кажу про те, що ГТС для національної безпеки держави – це як несучі стіни, які не можна рушити, бо "попливе" вся будівля. ГТС – це ДНК національної економіки. Тому оцінку "Ernst & Young" нашої ГТС в приблизно 10 мільярдів євро я сприймаю лише як свідоме і небезпечне знецінення стратегічного ресурсу України. Це "демпінгування" України як держави", - зазначила вона.

"Хотілося б подивитися, як "Ernst & Young" побудують аналогічну українській ГТС систему за 10 мільярдів євро… Якщо їм це вдасться, Україна має видати їм приз за кращий фокус. А поки що це – наперстки", - додала Тимошенко.

Вона переконана, що публікація заниженої в 30 разів вартості газотранспортної системи – це "промивання свідомості українському суспільству перед чорним, знеціненим продажем ГТС".

"Схоже, дехто збирається зробити з України такого собі "чорного донора". Є такі ганебні випадки, коли в країнах третього світу людина продає власну нирку, щоб вступити до інституту чи прогодувати родину. Спроба здачі української ГТС – це трагічна торгівля життєво необхідними органами нашої держави. Ми беремо під постійний, неусипний контроль все, що ці торгаші при владі робитимуть з українською ГТС. Крок вправо чи крок вліво будуть сигналом до оголошення державної зради", - резюмувала політик.