ua en ru

Тимошенко зможе проголосувати там, де буде знаходитися в день виборів, - ЦВК

Юлія Тимошенко зможе проголосувати там, де буде знаходитися в день виборів - або ж на дільниці у Качанівській колонії, або ж, якщо буде перебувати у лікарні, то можливий варіант, коли до неї приїдуть члени дільничної комісії з колонії з переносною виборчою скринькою. Про це повідомив член Центральної виборчої комісії Броніслав Райковський.

"Тимошенко включена у списки виборців у Качанівській виправній колонії, і саме на цій дільниці вона повинна голосувати", - сказав Райковський.

За його словами, якщо в день голосування, 28 жовтня, Тимошенко перебуватиме у колонії, то вона проголосує там. Якщо в цей день вона буде перебувати в лікарні, то можливий варіант, коли до неї приїдуть члени дільничної комісії з колонії з переносною виборчою скринькою.

Нагадаємо, раніше до ЦВК звернулися дві окружні комісії Харкова з проханням дати роз'яснення з приводу місця голосування Тимошенко. Це обумовлено тим, що до округу № 168 прикріплена Качанівська колонія, а в окрузі № 173 знаходиться лікарня "Укрзалізниці", де екс-прем'єр перебуває на лікуванні.

Раніше Тимошенко у відкритому листі до Президента попросила повернути її з лікарні в колонію, оскільки, за її словами, в лікарні за нею ведеться постійне відеоспостереження.

Читайте також: Без участі Тимошенко вибори не визнають чесними, - ЄС

Нагадаємо, вибори до ВР відбудуться 28 жовтня 2012 р.