ua en ru

Тимошенко вважає позачергові вибори єдиним "спасінням" для України

Тимошенко вважає позачергові вибори єдиним "спасінням" для України Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

Тимошенко звинуватила владу в "антилюдські діях"

Єдиною надією на порятунок України є позачергові конституційні вибори президента та вибори до Верховної ради. Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час зустрічі із громадою міста Жовква (Львівська область), повідомляє прес-служба політсили.

"Якщо не провести позачергові вибори парламенту та президента, боюсь, що до 2019 року від України не залишиться і кісток. Вони, так звана більшість у складі БПП, "Народного фронту", Радикальної партії та Опозиційного блоку, кажуть, що позачергові вибори – це смерть для держави. Нібито через вибори до парламенту зайде п’ята колона Кремля. Маю вам сказати: те, що робить ця так звана більшість з українцями, – це не життя. Я впевнена, що до Верховної Ради наступного скликання зайде більшість патріотично налаштованих сил, а ось "Народного фронту" там точно не буде", – сказала вона.

Тимошенко звинуватила владу в "антилюдські діях", акцентувавши увагу громади на пенсійній та медичній реформах, а також на намаганні розпродати українську сільськогосподарську землю.

"У той час, коли всі провідні держави світу скуповують землю, коли, наприклад, у США 50% сільськогосподарської землі перебуває у державній власності, наші можновладці хочуть продати 21% української землі, що залишився у власності держави. До чого це призведе? А до того, що земля буде розпродана за безцінь. І навіть не за 700 дол. за гектар, як вам кажуть. Після цього землю скуплять 10-15 родин, а українці залишаться без землі і без майбутнього", – заявила лідер "Батьківщини".

Тимошенко підкреслила, що українці володіють найкращими чорноземами у світі, і вартість такої землі за гектар у Німеччині у десятки разів більша.

"Уся українська земля за справжніми, справедливими цінами коштує близько 3,5 трлн євро. А це 40 років ВВП України! І саме цим багатством хочуть заволодіти ці 10-15 родин. Але ми, "Батьківщина" та Асоціація фермерів, проводимо збір підписів і вже зібрали понад 2 млн підписів, щоб провести референдум про заборону продажу сільськогосподарської землі. І ми готові виходити на вулиці, щоб цю мафію зупинити", – наголосила вона.

Окрім того, політик переконана, що пенсійна та медична реформи є "свідомим знищенням українців".

"Пенсійна реформа потрібна владі для того, щоб зменшити кількість пенсіонерів, і за рахунок цього зменшити дефіцит Пенсійного фонду. Те саме стосується і медичної реформи. У мене таке враження, що автори цих реформ хочуть залишити в Україні не більше 10 млн громадян. До того ж ця злочинна медреформа, яку протягнули через парламент завдяки двом голосам Радикальної партії, спрямована на одне – щоб люди були позбавлені медичних послуг", – зазначила нардеп.