ua en ru

Тимошенко розкритикувала послання президента до Верховної Ради

Тимошенко розкритикувала послання президента до Верховної Ради Фото: Юлія Тимошенко (РБК-Україна)

За словами Тимошенко, у посланні президента відсутня стратегія розвитку держави

У щорічному посланні президента України, яке він сьогодні виголосив у Верховній Раді, не прозвучала стратегія розвитку держави. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

Тимошенко заявила, що глава держави у парламенті сказав знакові речі: недовір’я людей до державних інституцій переростає в глибинну апатію і агресію.

"Головне, що результат цих 144 реформ, які проводить влада, і є зневіра, апатія і агресія. Це і є оцінка нинішніх реформ", – вважає політик.

"Якщо коротко сказати, про що говорив президент: перше – все прекрасно, друге – все буде продовжуватися так само, ніяких змін не буде, і третє – може у вас апатія та агресія, але ніяких дострокових виборів не буде", – сказала лідер "Батьківщини".

Тимошенко також заявила, що у президентському посланні "не було пояснення для людей, чому ціни зростають кожен день, чому економіка трагічно впала, чому пенсії – близько тисячі гривень і мінімальна заробітна плата – 3 200".

Глава держави, на її думку, також не пояснив, чому тарифи "захмарні", а також не торкнувся до жодного питання, яке "реально цікавить країну".

Голова фракції розкритикувала президента за ситуацію навколо сільськогосподарської землі та приватизації стратегічних об’єктів.

Лідер "Батьківщини" також нагадала про свій заклик провести в Верховній Раді стратегічну нараду керівництва країни, лідерів парламентських фракцій та позапарламентських демократичних партій для обговорення економічної ситуації в Україні та вироблення стратегії виведення держави з кризи.

"Коли почався політичний сезон, я запропонувала: давайте відкладемо всі протистояння, сядемо за круглий стіл у парламенті, адже у нас парламентсько-президентська форма правління, і обговоримо негайну зміну стратегії країни. Якщо ми цього не зробимо, то країна й надалі скочуватиметься у прірву", – уточнила депутат.